60 de localităţi afectate de ploi. Judeţul Cluj s-a numărat printre acestea

60 de localităţi afectate de ploi. Judeţul Cluj s-a numărat printre acestea iunie 28, 2018 0 comments

Potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), probleme din cauza vremii s-au înregistrat în judeţele Argeş, Bacău, Buzău, Braşov, Brăila, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Ialomiţa, Neamţ, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.

Sute de curţi şi zeci de case, dar şi subsoluri, precum şi patru obiective socio-economice au fost inundate, mai multe maşini – blocate, iar două persoane evacuate.

“Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei din 21 de locuinţe, 2 anexe gospodăreşti, 382 de curţi, 20 subsoluri şi beciuri, precum şi 4 obiective social-economice. Totodată, au fost afectate nouă autoturisme, iar circulaţia rutieră pe 7 drumuri naţionale şi două judeţene s-a desfăşurat cu dificultate, a fost întreruptă sau s-a derulat alternativ din cauza apei şi aluviunilor de pe carosabil, a căderilor de pietre sau a ruperii terasamentului”, arată IGSU într-un comunicat.

Potrivit acesteia, cele mai grave efecte ale vremii s-au înregistrat în judeţul Bacău, intervenţii ale pompierilor derulându-se în opt localităţi.

Conform sursei citate, continuă intervenţiile pompierilor în judeţele afectate, iar inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în judeţele afectate a forţelor şi mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situaţii de urgenţă.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.