35 de milioane lei pentru modernizarea cartierului Primăverii. Teoretic lucrările vor dura 4 ani

35 de milioane lei pentru modernizarea cartierului Primăverii. Teoretic lucrările vor dura  4 ani by septembrie 18, 2019 0 comments

Autoritățile locale au aunțat obținerea unei finanțări de 35 de milioane de lei, granturi acordate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, pentru modernizarea cartierului Primăverii. Potrivit unei declarații de presă a prim-ministrului Viorica Dăncilă contractele de finanțare vor fi semnate în următoarea perioadă astfel că proiectele vor putea fi implentate încă din luna octombrie.

Municipiul Turda se află pe lista celor 116 proiecte cu finanțare prin intermediul Fondului de Dezvoltare și Investiții administrat de Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Proiectul de la Turda se află pe poziția a 2 și este în valoare de 35,2 milioane de lei.

Pentru ca Municipiul Turda să obțină finanțarea trebuia să deţină autorizaţia de construire sau devizele de lucrări şi memoriile tehnice, după caz, necesare demarării execuţiei lucrărilor în cartierul Primăverii. Autoritățile locale au aprobat o documentație tehnică pentru reabilitarea cartierului Primăverii în martie 2017 și încercau să obțină o finanțare prin PNDL.

Potrivit primului ministru Viorica Dăncilă implementarea proiectelor va începe din luna octombrie. ”Primele 116 proiecte finanţate prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii au fost aprobate astăzi. Este vorba de lucrări de infrastructură, drumuri locale, modernizări şi reabilitare străzi, şcoli şi grădiniţe, dar şi spitale, construcţia de reţea de distribuţie şi alimentare cu gaze naturale sau reţea de canalizare. Toate proiectele aprobate au documentaţia completă. În perioada următoare se vor semna contracte de finanţare pentru aceste proiecte, astfel încât din luna octombrie să înceapă implementarea lor”, a declarat Viorica Dăncilă în deschiderea ședinței de guvern de ieri.

Potrivit condițiilor de finanțare lucrările vor dura maximum 4 ani

Proiectele derulate prin FDI vor beneficia de un avans de doar 5% din valoarea lucrărilor astfel că autoritățile locale vor cheltuii banii ce vor fi rambursați ulterior. Termenul maxim de realizare a lucrărilor e de 4 ani. 

Chiar dacă proiectul a fost aprobat este încă dificil de preconizat când va începe și cât va dura. Turda are proiecte aprobate prin PNDL care întârzie din cauza problemelor fianciare ale bugetului național.

În 2017 se semna contractul de reabilitare a Colegiului Tehnic din Turda cu fonduri din PNDL. Doi ani mai târziu, în 24 iulie 2019, Consiliul Local Turda avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind aprobarea devizului general actualizat a lucrărilor prin care se aloca de la bugetul local 161.800 lei, valoarea totală a investiției fiind de 1.14 milioane de lei. După 2 ani de zile de la semnarea contractului lucrările de la Colegiul Tehnic din fonduri guvernamentale nu erau terminate și aveau un termen de de realizare de 8 luni.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.