250.000 de lei, suplimentar pentru handbal. Liberalii se întreabă de ce e secretă lista detaliată de cheltuieli

250.000 de lei, suplimentar pentru handbal. Liberalii se întreabă de ce e secretă lista detaliată de cheltuieli by mai 12, 2017 1 comment

Consiliul Local Turda a aprobat astăzi alocarea unei sume suplimentare de 250.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor participării echipei de handbal Potaissa Turda la finala Cupei Challenge EHF, defășurată în dublă manșă în 21 și 27 mai.

Potrivit cererii echipei Potaissa Turda, banii vor fi alocați pentru plata serviciilor de cazare, de transport, medicale, de dotare ale suprafeței de joc cu materialele cerute de Federația Europeană de Handbal, de refacerea sportivă, a taxelor și a cheltuielilor de ordine și pază.

Consilierii liberali au criticat faptul că se alocă 55.000 de euro din bugetul local fără ca echipa de handbal să prezinte o listă exactă de cheltuieli.

Finala Cupei Challenge EHF la care va participa echipa Potaissa Turda va costa bugetul local 55.000 de euro (250.000 de lei), bani suplimentari față de sumele alocate handbalului din bugetul local, care sunt de circa 3,1 milioane lei anual.

Potaissa Turda a devenit a 5-a echipă românească din istorie calificată în finala Challenge Cup, după echipele Steaua, CSU Suceava, UCMR Reşiţa şi HC Odorhei, astfel că finala este un eveniment istoric pentru Turda și județul Cluj.

Consiliul local Turda a aprobat astăzi alocarea banilor, cu o  abținere a consilierului local Ciprian Rigman. Colegii săi, liberalii Cristian Felezeu și Lucian Cordiș au votat proiectul de hotărâre. Liberalii spun că adevărata problemă o reprezintă finanțarea nejustificată a unor cheltuieli ce nu au fost detaliate.

”Pentru un oraș sărac, și suntem un oraș sărac- uitați-vă în jur cum arată Turda- e nepotrivit să se cheltuie nejustificat 55.000 de euro. La deplasarea în Islanda, cei din echipa de hanbal au făcut rost din sponsorizări de 20.000 de euro, cât a costat deplasarea și cazarea. Lisabona e mai aproape și cer 55.000 de euro. Acum au venit cu o listă în care au înșirat niște lucruri fără să le detalieze. Ce înseamnă ”dotare ale suprafeței de joc cu materialele cerute de Federația Europeană”? Se apucă să toarne acum tartan si pardosele în sala din Cluj?Dacă se închiriază sala din Cluj oare aceasta nu corespunde standardelor internaționale? Pentru un oraș în care în ultimul an nu s-au făcut asfaltări semnificative și care arată cum arată să mai cheltui fără detalii alți 55.000 de euro, e nepotrivit. Nu e vorba că ne opunem alocării de bani. Ne opunem cheltuielilor nejustificate”,  spune consilierul local Ciprian Rigman.

Primăria și Clubul de Handbal Potaissa Turda vor semna un protocol de colaborare privitor la organizarea competiției. Actul dintre cele două părți are însă doar prevederi generale. Primăria se angajează să vireze banii, Potaissa Turda se angajează să îi cheltuie. Protocolul nu mai prevede însă și o obligație a echipei de handbal de a prezenta ulterior o listă detaliată a cheltuielilor.

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. Turda Rezist
    #1 Turda Rezist 13 mai, 2017, 15:31

    Chiar nu mai aveti ce face cu banii, in Turda, domnule primar?!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.