Ziua Grâului. Cercetătorii Stațiunii Agricole vorbesc despre noile soiuri omologate

Ziua Grâului. Cercetătorii Stațiunii Agricole vorbesc despre noile soiuri omologate by iulie 7, 2020 0 comments

Cercetătorii de la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă vorbesc într-o prezentare video despre noile soiuri de cereale păioase aflate în proceduri de omologare. Într-o filmare ce ține locul prezentărilor clasice cu public, cercetătorii de la Turda descriu deasemenea experimentele anuale privitoare la ameliorarea plantelor. 

Stațiuna de Cercetare-Dezvoltare Agricolă de la Turda este cunoscută pentru producerea unor soiuri de grâu rezistente la iernare, Andrada, Arieşan, Apullum şi Dumbrava.

Staţiunea Turda are ca brand soiurile cu spic roşu, printre care și soiul Andrada un soi de la care în condiții ideale de cultură pot obține producții de 10.500 de kilograme la hectar.

În 2019, SCDA Turda a omologat soiul Dumitra, un soi cu spic nearistat care are o capacitate de producţie ridicată, indici de calitate mai buni şi o flexibilitate a paiului deosebită

”În conditiile restrictive impuse de pandemia acestui an, evenimentul dedicat Zilei Graului, s-a desfasurat fara participarea fermierilor. Prin acesta prezentare video SCDA Turda vrea sa faca cunoscute noile realizari ale programului de ameliorare a cerealelor paioase. Dorim tuturor fermierilor recolte bogate si stabile !”, au transmis specialiștii SCDA Turda.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.