Primarul vrea să amâne un ajutor financiar pentru copii mici. „Nu avem bani”

Primarul vrea să amâne un ajutor financiar pentru copii mici.  „Nu avem bani” by iunie 24, 2020 1 comment

Ajutorul special pentru bonă, pentru părinții cu copii preșcolari, cerut de Uniunea Europeană și prevăzut în legislația națională va fi amânat până la anul, în baza unei propuneri a primarului Cristian Matei.

Acesta, obligat de apariția unei legi, propune Consiliului Local metodologia de acordare a ajutorului financiar, dar cere amânarea aplicării lui pe motiv că Primăria Turda nu are fonduri.

În același timp municipalitatea păstrează susținerea financiară lunară pentru echipa de fotbal a orașului în valoare de 100.000 de lei, deși nu sunt compețiții.

Familiile cu copii preșcolari și venituri de până la 3500 de lei pe membru de familie pot primi un ajutor financiar special cerut de Uniunea Europeană.

Comisia Europeană a apreciat că se impune la nivel european o creștere a standardului serviciilor sociale destinat îngrijirii copiilor preșcolari și reconciliere socială între viața privată și cea profesională a cetățenilor. Guvernul României a stabilit că se va acorda un ajutor financiar pentru serviciile oferite de bonă în limita fondurilor bugetare anuale aprobate pentru serviciile sociale, la acest capitol. Deși autoritățile locale ar putea rectifica bugetul local, au decis să amâne acordarea ajutorului pentru anul viitor.

Ajutoarele financiare sunt modice și pleacă de la 710 lei pentru persoanele cu un venit net pe membru de familie de până la 2100 de lei și scap progresiv până la 250 de lei pentru persoanele cu venituri de 3001-3500 de lei.

Pentru anul bugetar 2020 nu au fost prevăzute asemenea ajutoare financiare și, din lipsa fondurilor bugetare, nu se va acorda ajutorul menționat mai sus”, precizează inițiatorul proiectului, primarul Cristian Matei.

Nu la fel de restrictive au fost autoritățile locale în anii trecuți cu finanțarea echipelor de fotbal și handbal când în plin an bugetare au mărit alocațiile financiare către sport ori au acordat finanțări suplimentare.

În 2020, municipalitatea a păstrat susținerea financiară lunară pentru echipa de fotbal a orașului în valoare de 100.000 de lei, deși nu sunt compețiții.

Vezi proiectul de hotărâre, integral aici

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. legionarul
    #1 legionarul 24 iunie, 2020, 18:34

    Bine mai STIMABILULE !!! Dar pentru echipa ta de handbal , ai bani ??? De unde ??? Dar pentru chefurile tale MONSTRUOASE , se gasesc bani ??? Dar pentru directorii CAA , de unde se gasesc circa 12000 de lei in fiecare luna pentru plata salariilor de semibugetari ??? Dar pentru fosta CAPSUNA, actuala PAUNA, unde gaseste desteapta aceea de la PR 4800 de lei salariu ??? Sau pentru marele specialist in fonduri europene , de unde curg, la fel ca APA ARIESULUI , 17000 de lei , fara bonusuri ??? Ce spuneti domnule HH de o anchrta JURNALISTICA ???

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.