În loc de flori și spații verzi, pun asfalt. Noua viziune locală privid ”stațiunea balneară Turda”

În loc de flori și spații verzi, pun asfalt. Noua viziune locală privid ”stațiunea balneară Turda” by mai 13, 2020 2 comments

”Primăria se laudă că face asfaltări în Băile Sărate. Am văzut că în loc să amenajeze zone cu flori și copaci ei pun asfalt. Ce stațiune va fi asta?”, întreabă un cititor InfoAries.ro

Observația face referire la faptul că asfaltarea din Cartierul Băi Sărate prevede scuaruri de asfalt în continuarea troturarului, în fața caselor. Unii salută inovația, deoarece se permite parcarea mașinilor. Alții spun că e aberant ca într-o zonă pe care tu o vrei de stațiune turistică să faci scuaruri de asfalt.

   Ironia face că proiectul de asfaltare a drumurilor din Băi e acela de a face atractivă stațiunea turistică Turda. 

”Ce stațiune balneologică e aia în care asfaltul înlocuișete natura?”, mai remarcă cititorul InfoAries.ro

Proiectul „Reabilitare și modernizare infrastructură rutieră și unități din corpul drumului în Băile Turda” prevede asfaltarea a 20 de drumuri pe bani europeni. Finanțarea se face prin intermediul axei prioritare 7 care prevede dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear. Teoretic după asfaltarea din Băi ar trebui să crească numărul mediu de salariați din ”stațiunea turistică Turda”. Probabil că numărul de salariați va crește, însă mai mult artificial. Prin intermeniul altui proiect local, finanțat tot pe fonduri europene: centrul de recreere de la Lacul Tarzan.

Revenin însă la proiectul din Băile Sărate, de asfaltare a drumurilor, acesta nu e un proiect ”să se facă drumuri la oameni”, așa cum afirmă ocazional propagandiștii admistrației locale. Proiectul este destinat transformării zonei într-o zonă mai atractivă ca stațiune turistică. Viziunea Primăriei Turda de cartier atractiv turistic e aia cu asfalt în loc de flori și copaci.

Asfaltarea din Băi e asigurat de firma Viarom, o firmă despre care presa centrală scria că era apropiată de PSD și Victor Ponta. Administrația locală de la Turda nu mai este mulțumită acum de colaborarea cu Viarom dar nici compania cu modul în care municipalitatea plătește lucrările. Oamenii din Băile Sărate reclamă și ei calitatea lucrărilor. Situația e amunzată. Turdenii povestesc că Bogdan Bobic, directorul CAA și ginerele primarului Cristian Matei se plânge la frizerie că Viarom face ce vrea și nu poate fi controlată de autoritățile locale. Trecând peste penibilul revelațiilor administrative comunicate de directorul Bobic când stă pe scaun la frizer, proiectul de asfaltare al zonei Băilor va distruge aspectul zonei. În locul unor străzi frumoase, cu flori, verdeață și zone verzi se întrevăd străzi anoste, cu asfalt. Asta este viziunea administrației lui Cristian Matei, despre cum ar trebui să arate ”stațiunea balneară Turda”.

2 comentarii

Incepe conversatia
 1. Lily
  #1 Lily 13 mai, 2020, 15:18

  Da asa se intimpla si intee blocuri,in micro 3 tot spatiul verde este “distrus”se darima garajele care nici pina acum nu am inteles cu ce deranjeaza si pomiii care sunt in spatele garajelor o sa fie rase fiindca asa a hotarit primaria si consiliul local cica.asa modernizeaza ei orasul!

  Reply this comment
 2. Om de bine
  #2 Om de bine 13 mai, 2020, 22:53

  Ce nu intelegi? Turnatul de asfalt e pe bani multi. asa merge treaba. Unii dau niste bani ca sa se faca campanie electorala. Dupa aia banii trebuie sa le vina inapoi, plus dobanda. Ce e naspa e ca domnulprimar a luat de la unii, si acum da la altii. Si trebuie cumva platite toate datoriile. Si vine si criza economica…Grele vremuri!

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.