SC Domeniul Public se scufundă. Administratorii sunt optimiști

SC Domeniul Public se scufundă.  Administratorii sunt optimiști

SC Domeniul Public se scufundă. Administratorii sunt optimiști

by iunie 22, 2020 0 comments

”….viziunea Consiliului de Administrație conturează o societate puternică, a cărei caracteristici vor fi transparența, calitatea și performanța în serviciul public. Misiunea administratorilor este trasarea liniilor strategice de dezvoltare continuă și durabilă a serviciului, materializată în obținerea unor rezultate superioare” Consiliul de Administrația al SC Domeniul Public în raportul adresat Consiliului Local Turda.

Textul nu este un intro la un film sau vreun joc SF. E din finalul raportului administratorilor Domeniului Public către Consiliul Local Turda.

Adevărul e însă diferit. Domeniul Public Turda se îndreaptă încet dar sigur spre o catastrofă financiară. Compania publică este la un pas de faliment. Adversarii actualei administrații vorbesc de interese imobiliare care urmăresc falimentarea companiei publice. Dacă societatea cu capital public întră în faliment, imobilele pe care le deține se vor transforma, din niște active girate la bănci, într-o adevărat mină de aur.

Exercițiul financiar al SC Domeniul Public SA ar urma să fie votat de către Consiliul Local Turda în ședința ordinară a lunii , de joi 25 iunie.

”Societatea puternică” cu datorii mai mari decât activele ce se pot constitui garanții bancare

Domeniul Public Turda înregistra datori de 3,87 milioane de lei la 31 decembrie 2019. Din această sumă doar 345.798 de lei sunt datorii care trebuie plătite într-o perioadă de peste un an. Compania Publică are creanțe de 1,6 milioane de lei la care se adaugă suma de 1, 03 milioane de la clienți incerți sau în litigiu. Raportul dintre debite și credite arată faptul că Domeniul Public are de plătit 1, 24 milioane de lei, asta la un profit annual de 46.755 lei.

Din cei 3,8 milioane lei circa 1,4 milioane sunt datorii comerciale iar 1,6 milioane datorii la bănci, credite pe termen scurt.

Compania publică a avut în 2019 venituri totale de 11.092.855 lei și cheltuieli totale de 11.046.130 lei și un profit net de 46.755 lei. Profitul va fi folosit pentru acoperirea pierderii contabile în valoare de 1.117.473 lei

Compania publică are active imobilizate totale de 4,8 milioane lei, active circulante de 3,6 milioane lei. Terenurile și construcțiile sunt evaluate la 3,06 milioane lei iar instalațiile tehnice și mașinile sunt la 1,3 milioane lei.

Activele circulante sunt de 3,6 milioane lei, stocurile de materiale de 1,6 milioane, creanțe 1.6 milioane, disponibilități bănești de 137.177 lei. Totalul capitalurilor proprii a fost la 31.12.2019 de 4,276 milioane lei cu 136.999 mai mici decât în 2018.

Compania publică solvabilitatea patrimonială (capitaluri proprii/active total) scăzută, cu un indicator de 0,50 sub limita de 0,65-1, cât este indicat. Deasemenea Domeniul Public Turda are o lichiditate imediată scăzută, cu un indicator de 0,49.

În ciuda datelor financiare, administratorii sunt optimiști. De altfel, cheltuielile cu contractul de mandat sunt de 306.012 de lei anual.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.