Afaceri în umbra administrației Matei. Firmă cu cifră de afaceri de 1 milion de lei în doar 2 ani

Afaceri în umbra administrației Matei. Firmă cu cifră de afaceri de 1 milion de lei în doar 2 ani by aprilie 13, 2020 0 comments

O companie din Turda, Polar Tech specializată în montarea de echipamente de aer condiționat este unul din exemplele de afacere de succes, în timpul actualei administrații locale, a primarului Cristian Matei.

Înființată în 2016, compania a prosperat prin contracte cu instituțiile publice, arătă publicația media9.ro din Cluj. Afacerile firmei au crescut cu 134% în doar un an de zile. Polar Tech a obținut achiziții directe de la Primăria Turda, Compania de Apă Arieș, dar și de la alte entități publice.

În biroul de lângă anticamera primarului Cristian Matei poate fi găsită Ilinca Maria Sălăjean, fostă angajată a Companiei de Apă Arieș. Cei de la Compania de Apă știu că e ”secretara lui Matei” care l-a  însoțit pe actualul primar atunci când s-a mutat din poziția de director al Companiei de Apă în cea de primar. Ilinca Sălăjean este însă expert în achiziții publice. Mai este și sora lui Doru Mărginean, fotograful de campanie al primarului și directorul de marketing al firmei Green Security, o firmă care a obținut în perioada 2016-1018 peste 100 de atribuiri directe de la Primăria Turda. Green Security a obținut în doar un an, 2017, contracte de peste 500.000 de lei. În 2018 a ofertat pentru achiziții de peste 200.000 de lei. În martie 2020 a fost și ultima achiziție, a obținut în doar 2 ore achiziția de calculatoarea supraevaluate, cu un câștig în plus față de prețul pieței de 40.000 de lei. Soțul Ilincăi Sălăjean, subofițer ISU este angajat și ca instalator la Polar Tech.

Polar Tech este o companie cu sediul într-un apartament de bloc cu peste 50 de achiziții directe cu primăria Turda. Sursa inițială a relațiilor de afaceri ale firmei Polar Tech, ce au fost dezvoltate acum câțiva ani,  este Compania de Apă Arieș SA,

”Da, a făcut lucrări la instalația de aer condiționat. Ne-a fost recomandată de la Compania de Apă”, recunoaște o funcționară din Primăria Tureni, unde Polar Tech a  obținut deasemenea contracte. Legătura telefonică se întrerupe brusc, când interlocutoarea de la capătul firului realizează că a vorbit prea mult: o recomandare n-ar trebui să intefereze cu procedurile de achiziții publice.

La Compania de Apă, firma este cunoscută și pentru mici lucrări de montare a rețelelor de apă. ”A primit mai multe comenzi pentru lucrări pe lungimi scurte de tipul 100 de metri de țeavă. Nu se prea pot băga pe lucrări mari”, explică un angajat al companiei publice.

Polar Tech, societate înființată în 2016 ajunge în 2018 la o cifră de afaceri de peste un milion de lei, cu un profit de peste 380.000 lei. Toate aceste sume sunt obținute prin contracte cu companiile publice din Turda și împrejurimi. Într-un an de zile, afacerile firmei Polar Tech au crescut cu 134%. Atât patronul cât și angajații au fost văzuți în mod repetat în cercurile sociale ale familiei Matei. Compania Polar Tech nu are afișate date publice de contact.

De reținut:

Fotograful de campanie al Primarului Matei, Doru Mărginean este director de vânzări la o firmă cu peste 150 de achizii directe de la Primăria Turda. Compania Green Security mai câștigă alte proceduri de achizii directe printre care și furnizarea de calculatoarea la prețuri peste cel al pieței, ultimul contract de acest fel fiind din martie 2020. Sora lui Dorel Mărgineam – Ilinca Sălăjean este ”expert în achiziții publice” , un angajat al Primăriei Turda, mutată de la Compania de Apă odată cu primarul Cristian Matei. Soțul Ilincăi este Ionuț Sălăjean, instalator la compania Polar Tech o firmă cu un succes fulminant.

Înființată în 2016, Polar Tech a realizat până în 2018 o cifră de afaceri de peste 1 milion de lei, prin achiziții publice, de la Compania de Apă Arieș, Primăria Turda și alte entități publice din arealul Companiei de Apă Arieș.

vezi aici articolul integral

“Famiglia” din Primăria Turda. Zeci de contracte pentru frate și soră

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.