Afaceri de familie în administrația Matei. Mama city-managerului face comerț cu companiile publice din oraș

Afaceri de familie în administrația Matei. Mama city-managerului face comerț cu companiile publice din oraș

Afaceri de familie în administrația Matei. Mama city-managerului face comerț cu companiile publice din oraș

by iunie 18, 2020 2 comments

Dorin Apahidean (foto dreapta) este președintele CA de la Salina Turda și city-manager. Mama lui vinde dulciuri și produse de curățat către companiile publice de la Turda. Fiica lui este purtător de cuvânt al primarului Turzii iar nevasta s-a angajat la o școală din oraș

Afacerile familiei Apahidean, abonată la banii publici de la Turda a ținut din nou capul de afiș al publicației Ziar de Cluj.

De această dată afacerile sunt ale mamei managerului din Primăria Turda, Dorin Apahidean, scrie publicația clujeană.

Zeci de mii de lei au fost atribuiți prin cumpărare directă către firma Criness Invest SRL, înființată în 2011 și al cărui patron este în acte Ana Apahidean, o pensionară din Câmpia Turzii.

Criness Invest a fost inițial o firmă înființată de soția city-managerului de la Turda. Ulterior aceasta a iești din firmă. Criness Invest a fost folosită pentru activități de comerț. Ulterior firma a ajuns la Ana Apahidea, mama lui Dorin Apahidean. Între timp, familia Apahidean ajunsese angajată la stat,

Dorin Apahidean a ajuns președinte al Consiliului de Administrație de la Salina Turda. Mama lui, patroana de la Criness a început să vândă dulciuri și produse de curățat către companiile publice de la Turda.

Toată familia Apahidean a ajuns să trăiască din bani publici. Fiica city-managerului de la Turda a obținut un contract de 13.000 de euro pentru servicii de consultanță.

În perioada 2016-2020 prin Criness Invest SRL s-au făcut comenzi, pe procedura de achiziție directă, pentru Salina Turda și Compania de Apă Arieș, în valoare de zeci de mii de lei. La Salina Turda, fiul Anei Apahidean este membru în Consiliul de Administrație și favorit pentru poziția de director al societății respective, iar la Compania de Apă Arieș e director ginerele primarului Cristian Matei, Ionuț Bogdan Bobic. Apahidean și Matei s-au susținut cu bani și campanii electorale. Fiecare a obținut ce a vrut, iar ambele familii sunt abonate banului public. Probabil ca mai e puțin și la Turda, familiile Apahidean și Matei își pot trece și animalele de companie pe statele de plată”, scrie Ziar de Cluj.

Vezi întreaga investigație aici.

InfoAries.ro a încercat să obțină un punct de vedere al unui reprezentat al familiei Apahidean, dar nu au răspuns apelului telefonic.

2 comentarii

Incepe conversatia
 1. gigi
  #1 gigi 18 iunie, 2020, 14:45

  Minciuni…..la Salina Turda aceasta firma nu a vandut nimic

  Reply this comment
 2. Grasu
  #2 Grasu 27 iunie, 2020, 17:35

  Pai e ca si cum ar lucra toti in acelasi loc. Nu asa e frumos intr-o familie? Sa mearga banii ca unsi in aceleasi conturi

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.