A ajuns la izolare după ce o mătușa nervoasă a sunat la DSP

A ajuns la izolare după ce o mătușa nervoasă a sunat la DSP by martie 24, 2020 0 comments

Una dintre infirmierele pacientului cu COVID19 de la Turda a fost pusă în izolare, după ce mătușa ei a sunat la Direcția de Sănătate Publică.

Anterior, deși a avut contact direct cu pacientul și a cerut testare, infirmiera a fost exclusă de pe listă.

Ea aștepta telefon de la spital să i se confirme dacă să meargă sau nu la muncă. Nu suna nimeni. Ieri dimineață a fost la ședința operativă”, povestește un apropiat al familiei. Azi femeia era tot panicată. O mătușă de-a ei s-a enervat pe situație și a sunat la Direcția de Sănătate Publică și a explicat cum stau lucrurile: infirmiera insistă că a avut contact direct cu pacientul.

De azi femeia a intrat în izolare.

Este neclar ce argumente a avut mătușa, peste argumentele și investigațiile inspectorilor sanitari ce au elaborat planul de măsuri de la Turda, însă reflectă foarte bine mecanismele locale. O mătușă nervoasă bate protocoalele medicale.

Spitalul riscă să rămână fără personal sanitar în anumite secții

Pe fondul crizei COVID19 de la Turda, Serviciul de Asistență Socială vrea să apeleze la infirmierele din centrele de educație. Au organizat o ședință iar directoarea de la Asistență Socială a vrut să mute îngrijitoarele de la creșe, la Spital. Femeile nu vor să meargă deoarece nu au nicio pregătiere sanitară sau preventivă, dar și de frica contaminării.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.