Val de furie la comentariile consilierului PSD Tudorache Isac privitor la ”slugile din străinătate”

Val de furie  la comentariile consilierului PSD Tudorache Isac privitor la ”slugile din străinătate” by mai 29, 2019 1 comment

Afirmațiile consilierului PSD Isac Tudorache potrivit cărora românii din străinătate ar fi slugi a stârnit sute de reacții în mediile de socializare dar și reacții ale mediului politic din Câmpia Turzii. ”Dacă cineva dorește să fie slugă în străinătate, este treaba lui, eu nu doresc și nuvreau să fiu slugă în propria mea țară”, a comentat Tudorache Isac, consilier local PSD, la Câmpia Turzii. Ulterior sutelor de reacții negative ce au apărut la comentariul său, alesul local a postat în plus și un citat din Petre Țuțea, ”Când vezi cirezile de imbecili, devine suportabilă însingurarea”.

Aprecierile consilierului local a stârnit furia utilizatorilor de Facebook. În mediul online a fost lansată și o petiție de demitere a consilierului local Isac Tudorache. Puteți semna aici

Nu uita domnule Isac Tudorache Ionel ca și tu esti o slugă în propria țara doar ca tu slujești un partid”, comentează un utilizator de Facebook. Reacțiilor de furie a oamenilor au inclus de la remarci răutăcioase până la insulte. Isac a înregistrat peste 100 de comentarii negative la firmațiile sale.

În mediul politic local atât PNL cât și Pro România au transmis mesaje publice prin care critică dur postările lui Isac.

Ziua de 26 mai 2019 va rămâne in istoria contemporană prin cel puțin două caracteristici: Prima este că românii au conștientizat cancerul pe care îl reprezintă PSD-ul, un rău malign împroșcat cu nesimțire pentru a călca în picioare orice urmă de bun-simț, pentru a subjuga orice normă și valoare a unei democrații și mai ales pentru a încerca să ferească de răspunderea penală un reprezentant de seamă al unui sistem ticăloșit dincolo de orice închipuire.

A doua este că omenia, bunul simț și inteligența nativă nu pot fi amețite de programe sociale mincinoase, marca PSD. (…)

Îl informăm pe Isac Tudorache Ionel că persoanele din diaspora sunt părinții, frații, rudele cuiva din Câmpia Turzii și România pe care PSD-ul a târât-o în mocirla penalului Dragnea. Persoanele din diaspora sunt eroii acestor alegeri, eroi de care guvernul PSD și-a bătut joc cum a știut mai bine și cărora le-a furat dreptul de a vota.

E vorba de aceleași persoane cărora le-ați arătat în 10 august 2018 ce înseamnă forța brută, pentru că în opinia voastră așa arată binele, e vorba de aceleași persoane care au plecat din țară de prea mult ”bine” și cărora trebuie să le mulțumim cu toții”, se arată în comunicatul PNL Câmpia Turzii.

Cosmin Sașa, liderul Pro România Câmpia Turzii a reacționat la rândul lui la postările lui Tudorache Isac. ”Fratele si sora mea sunt plecați din România de vreo 15 ani. Și-au facut în străinătate un rost, lucrează în același loc de cand au plecat din țară, au dat dovadă de seriozitate, de bună cuviință, de disciplină, de profesionalism, de oameni civilizați în relația cu țara care i-a adoptat și in felul ăsta si-au câștigat respectul colegilor, vecinilor, prietenilor, etc. În nici un caz nu au avut vreun moment în care sa se simtă umiliți, batjocoriti, sau tratați în vreun mod discriminatoriu.
Comunicatul nefericit postat de dl. Isac Tudorache Ionel, pe Facebook, referitor la „slugile ” care au îndrăznit să își arate indignarea si revolta pentru faptul că după ce au asteptat chiar și nouă ore sa isi exprime până la urmă un drept prevăzut în Constituția României și nu au reușit să voteze, ma face sa ma gandesc la două chestiuni: in primul rând PSD-ul chiar nu stie sa piardă cu demnitate, deci clar că nu au înțeles nimic din ceea ce s-a întâmplat duminică la alegeri, iar în al doilea rând, probabil că, neavând pe nimeni din familie plecat la muncă în străinătate, Ionel nu este efectiv capabil sa înțeleagă această realitate.


Eu, Cozmin Sasa, în numele partidului Pro România, cu toată vehemența, infierez public astfel de manifestări și somez cu toată seriozitatea pe domnul consilier local sa retragă imediat această postare stupidă și să ceară scuze public pentru ofensa adusă”, a precizat Cosmin Sașa, liderul Pro România Câmpia Turzii.

Social-democrat-ul Isac Tudorache nu și-a retras postările și nu și-a cerut public scuze, până la ora publicării acestui articol.

Isac nu este singurul social-democrat din zonă cu declarații controversate la adresa diasporei. La algerile parlamentare din 2016, Cristian Matei, președintele PSD Turda aprecia că a votat cu ”parlamentari care iubesc România” și concluziona că toți ceilalți, care nu iubesc România ”trebuie să plece din țară”. Într-o altă declarație ulterioară, Cristian Matei a amintit că trebuie să luptăm cu dușmanii electronici care ne invadează din străinătate.

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. mitrut
    #1 mitrut 29 mai, 2019, 13:30

    Nu este sluga, este o carpa cu care unii ca Dragnea se sterg dupa sex!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.