Un milion de euro pentru drumurile din comuna Sănduleşti

Un milion de euro pentru drumurile din comuna Sănduleşti by mai 6, 2016 0 comments

Drumuri de un milion de euro vor fi realizate în comuna Sănduleşti în urma selectării unui proiect de finanţare prin Planul Naţional pentru Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 – 20120.
„Am primit o notificare a beneficiarului privind solicitarea cererii de finanţare şi semnarea contractului. Acest proiect pune în vedere faptul că în urmorii doi ani, deşi eu cred că mai repede de doi ani, comuna Sănduleşti va începe să arate ca o comună europeană”, a declarat primarul comunei, Augustin Duca, într-un interviu la Radio Transilvania.
Administraţia locală a depus proiectul de finanţare anul trecut şi, în urma selecţiei, proiectul a fost ales spre finanţare. Submăsura 7.2, pe care a fost întocmit acest proiect, finanţează investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică. Scopul investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este de creare și modernizare a infrastructurii rutiere locale și a sistemelor de alimentare cu apă/apă uzată, constituie elemente de bază pentru comunitatea rurală; crearea și modernizarea infrastructurii educaționale ante și preșcolară și a infrastructurii de învățământ secundar superior, cu profil resurse naturale și protecția mediului dar și a școlilor profesionale în domeniul agricol. Obiectivele urmărite de finanţările PNDR sunt crearea infrastructurii rutieră de interes local și o infrastructură de apă/apă uzată îmbunătățite, care vor contribui la diminuarea tendințelor de declin social și economic și la îmbunătățirea nivelului de trai în zonele rurale şi îmbunătățirea condițiilor de trai pentru populația rurală și la stoparea fenomenului de depopulare din mediul rural prin reducerea decalajelor rural-urban.
Suma de 1 milion de euro este nerambursabilă şi este maximul pe care statul o oferă pentru un proiect al aunei autorităţi publice locale.
„Urmează proiectul tehnic, care trebuie termint până la sfârşitul lunii mai, după care trebuie dus la AFIR Satu Mare (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale n.r.) ca să fie aprobat. După ce este aprobat proiectul tehnic se semnează acordul de finanţare, după care urmează achiziţia publică şi licitaţia publică pe SEAP , dacă nu sunt contestaţii, doar apoi se trece la lucrări. Eu sper ca toate acestea să decurgă fără probleme şi, cel mai târziu în septembrie, să ne apucă de lucru”, a explicat primarul Augustin Duca.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.