Turdenii îngrijorați că autoritățile locale permit poluarea pânzei freatice

Turdenii îngrijorați că autoritățile locale permit poluarea pânzei freatice by mai 29, 2019 0 comments

Locuitorii din Cartierul Primăverii sunt îngrijorați că pânza freatică din apropierea cartierului poate fi poluată prin depozitarea deșeurilor din construcții de pe strada Nicolae Teclu, situată în imediata apropiere a unui sit puteric poluat chimic. Locuitorii din Primăverii spun că se vor adresa autorităților de mediu pentru a obține garanții cu privire la faptul că depozitarea pământului și betoanelor de lângă fostele Uzine Chimice în gropile de balastieră nu va duce la compromiterea pânzei de apă freatică.

Gunoaiele sufocă periferia orașului

Gunoaiele sufocă periferia orașului

În urma lucrărilor de reabilitare a străzilor, resturi de pământ și betoane au fost depozitate în gropile de balastieră de peste calea ferată, în drept cu Cartierul Primăverii. ”Nu ne dernajează faptul că se astupă gropile de balastieră. Suntem îngrijorați că resturile de pământ și betoanele ce sunt îngropate la peste 4 metri adâncime provin din imediata vecinătate a Uzinelor Chimice. Acolo au fost depozite de pulberi, există o poluare apărută în timp. Acum iau acele resturi- pământ și betoane și le îngroapă în Oprișani”, a declarat un locuitor al Cartierului Primăverii.

Oamenii din zonă au confirmat faptul că autocamioane de tonaj au transportat deșeuri din asfalt, pământ și beton din proximitatea Uzinelor Chimice, în apropierea cartierului Primăverii. Resturile de construcții (pământ și asfalt decopertat plus betoane) provind in proximitatea sit-ului puternic poluat ”Depozitul Constructorul” ce se întinde pe o suprfață estimată între 2400 și 3600 de metri. Se estimează că depozitul menționat conține între 7200 și 13.000 mc de amestec de deșeuri și pământ, potrivit unei evaluări inițiale făcută în ”Bilanțul de Mediu nivel II” de către Medinstal Proiectare Instalații Protecția Mediului srl Cluj. 

Primăria Turda depășită de situație. Gunoaiele invadează periferia orașului

bala1Municipalitatea a scăpat de sub control situația balastierelor din oraș. Unele exploatații de balastru precum cele de sub Mormântul lui Mihai Viteazu au fost acoperite cu gunoaie, apoi cu pământ. Alte gropi dinspre zona industrială au ajuns sufocate de gunoaie. Dezastrul de mediu afectează pășunile și terenurile agricole din zonă.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.