Turda se transformă în groapa de gunoi a județului. Deșeurile menajere vor fi stocate temporar în extravilanul orașului

Turda se transformă în groapa de gunoi a județului. Deșeurile menajere vor fi stocate temporar în extravilanul orașului

Turda se transformă în groapa de gunoi a județului. Deșeurile menajere vor fi stocate temporar în extravilanul orașului

by august 20, 2015 0 comments

Mihai Seplecan, președintele Consiliului Județean a anunțat că problema depozitării gunoielor din județ va fi rezolvată prin înființarea unui depozit ecologic pe raza administratriv-teritorială a municipiului Turda. Seplecan a anunțat astăzi că firma Prosal din București a cumpărat 8700 de metri pătrați de teren în extravilanul municipiului Turda unde se va înființa o rampă e depozitare și triere a deșeurilor menajere din tot județul Cluj. Investiția se va ridica la circa 2 milioane de euro.
Emanuel Romoșan, directorul Prosal a declarat astăzi la Cluj că rampa va fi una ecologică.

”Soluția este o rampă pentru stocarea deșeurilor. Am identificat o locație în apropierea municipiului Turda, pe care am cumpărat-o și vrem să o amenjăm pentru stocarea deșeurilor. Vom acoperi zona cu membrană și vom putea prelua o cantitate însemnată de deșeuri. Vom face sortarea. Diferența va putea fi dusă la un depoozit ecologic de către noi”, a declarat a Cluj, directorul firmei Prosal care a mai precizat că are toate echipamentele achiziționate și că rampa poate fi opreațională în 20 de zile de la emiterea avizelor.
De la ora 14.30, președintele Consiliului Județean s-a întâlnit cu Tudor Ștefănie, primarul Turzii pentru a discuta pașii ce sunt de urmat pentru autorizarea rampei de gunoi. Primarul Tudor Ștefănie a declarat pentru InfoArieș că nu agrează ideea ca deșeurile din județ să ajungă pe raza administrativă a Turzii, dar nu poate avea o opinie deoarece firma Prosal nu a prezentant nicio documentație tehnică. ”Nu mi-au spus nici unde e terenul achiziționat, nu am văzut nicio documentație tehnică ca să pot să am o opinie despre impactul acestei rampe. Urmează să vină miercuri sau joi cu documentația. Fiind vorba de un teren privat nu putem face prea multe, personal nu mă încântă ideea acestei rampe, dar dacă se respectă toate prevederile de mediu, care acum sunt foarte severe nu văd să fie o problemă ”, a precizat Tudor Ștefănie
Deși e vorba de un teren privat și nu e nevoie de avizul expres al Consiliului Local, acesta va avea un cuvânt de spus deoarece se va impune aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal. Comuna Feleacu a refuzat să ofere teren pentru o rampă intermediară de gunoi, după ce autoritățile locale de acolo au avut o serie de negocieri eșuate atât cu vechea conducere a Consiliului Județean cât și cu cea nouă.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.