Trei școli din județul Cluj au primit certificatul de ”Școală europeană” pentru anul 2017

Trei școli din județul Cluj au primit certificatul de ”Școală europeană” pentru anul 2017 by iunie 16, 2017 0 comments

Un număr de 63 de unități de învățământ au primit, joi, în cadrul unei festivități desfășurate la Palatul Parlamentului, certificatul de „Școală Europeană”, la eveniment participând și ministrul Educației, Pavel Năstase.

În cadrul ceremoniei, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale a premiat atât „pionierii” programelor europene în România — unitățile de învățământ preuniversitar care au demarat proiecte de cooperare chiar din primul an, 1997, cât și unitățile de învățământ care au derulat cele mai multe proiecte europene până în prezent.

Dintre acestea, trei sunt din județul Cluj, toate trei din capitala județului. Este vorba de Liceul Special pentru Deficienți de Vedere, care a oținut 176 de puncet și s-a clasat pe locul 4, Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz, cu 174 de puncte, clasat pe locul 10 și Colegiul Tehnic ”Ana Aslan”, cu 154 de puncte, clasat pe locul 45.

Reprezentanții unităților de învățământ au primit diplome și din partea Comisiei de învățământ a Senatului. Fiecare unitate de învățământ care a primit certificatul „Școală Europeană — 2017” va intra și în posesia unei sume de 5.000 lei, oferiți de minister pentru dotări.

La ediția 2017 a competiției s-au înscris 117 unități de învățământ preuniversitar din 35 de județe și din București.

Competiția „Școală Europeană” se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar care au fost și sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și ethosului școlii.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.