Sute de mii de lei vor fi cheltuiți cu poze urcate pe blocuri. PNL a cerut reabilitarea Cimitirului Eroilor

Sute de mii de lei vor fi cheltuiți cu poze urcate pe blocuri. PNL a cerut  reabilitarea Cimitirului Eroilor

Sute de mii de lei vor fi cheltuiți cu poze urcate pe blocuri. PNL a cerut reabilitarea Cimitirului Eroilor

by iulie 27, 2018 0 comments

Consilerii PSD-ALDE-PMP au respins ieri o propunere a consilierilor PNL de a redistribui pentru reabilitarea Cimitirului Eroilor cei 135.000 de lei ce vor fi cheltuiți pe ”mesh-uri de mari dimensiuni”,

În același timp, consilierii din coaliția majoritară PSD-ALDE-PMP din Consiliul Local, au invocat o neclaritate procedurală și i-au interzis lui Andrei Suciu să ia cuvântul în plenul Consiliului Local, înainte de votarea proiectului de hotărâre privind cheltuirea banilor pentru Centenar.

Administrația locală de la Turda se pregătește să cheltuie 700.000 de lei din august până în luna decembrie pentru sărăbătorirea Centenarului Marii Uniri pe o serie de acțiuni printre care și amplasarea pe blocurile din oraș a 100 de imagini cu personalități și imagini din Turda.

Alți 200.000 de lei vor fi cheltuiți pentru filmarea de către TVR a unei scene cu încoronarea lui Mihai Viteazu. O altă acțiune preconizată ar fi canonizarea de către Biserica Ortodoxă Românî a preotului Ioan Opriș, erou martir.

Decizia de cheltuire a banilor a fost luată de către PSD și aliații săi în contextul în care PNL a cerut redirecționarea banilor pentru reabilitarea Cimitirului Eroilor. Consilierul PNL Ciprian Rigman a reamintit într-o intervenție publică că anterior administrația locală PSD a refuzat dublarea în 2018 a recompensei în bani ce se acordă annual veteranilor din război . PNL a cerut în primăvara acestui an ca veteranii de război să primească în anul centenar o sumă de 2000 de lei din bugetul local, în loc de 1000 cât se acordă anual.

Respingerea amendamentului pentru alocarea de bani către Cimitirul Eroilor s-a făcut cu votul PSD-ALDE-PMP și cu abținerea consilierilor UDMR.

În același timp, puterea de la Turda a invocat o neclaritate procedurală și a votat ca Adrei Suciu, reprezentantul Asociației T9 să poată lua cuvântul doar la încheierea ședinței, după votarea proiectelor de hotărâre. Uzanțele transparenței decizionale spun că cetățenii au dreptul să se adreseze Consiliului Local înainte de luarea unei decizii, în ideea în care ar putea influența prin luarea de poziție o decizie de interes public.

Din proiectul de hotărâre privind sărbătorirea Centenarului au lipsit detaliile tehnice ale ”meshurilor de mari dimensiuni” ce vor fi amplasate pe blocurile din Turda. Nu s-au precizat nici dimensiunile pozelor, nici unde sunt cele 100 de locuri de amplasare a pozelor.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.