SUA va aloca 3 milioane de dolari Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii în 2018

SUA va aloca 3 milioane de dolari Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii  în 2018 by mai 29, 2017 0 comments

Statele Unite ale Americii intenționează să aloce în 2018 circa 3 milioane de dolari pentru modernizarea bazei aeriene de la Câmpia Turzii, în timp ce pentru Mihail Kogălniceanu sunt prevăzute 2,2 milioane de dolari. Finanțarea va trebui să fie aprobată de Congresul SUA și este inclusă în bugetul solicitat de Pentagon pentru Iniţiativa de Reasigurare Europeană (European Reassurance Initiative – ERI). În total, modernizarea Bazei de la Câmpia Turzii va costa aproape 20 de milioane de dolari.

Inițiativa de Reasigurare Europeană este un proiect lansat în 2014 prin care americanii au propus alocarea inițial a unui miliard de dolari pentru reasigurarea militară a aliaţilor din estul Europei, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei şi a anexării Peninsulei Crimeea. Pentru anul 2018, SUA a prevăzut cheltuieli de 4,7 miliarde de dolari, faţă de 3,4 miliarde, câte au fost alocate pe 2017. În 2015 , ERI prevedea cheltuirea a 18,4 milioane de dolari în dezvoltarea infrastructurii bazelor aeriene din Bulgaria, Romania, Estonia, Letonia și Lituania iar in 2016 această sumă a fost estimată la la 10, milioane de dolari.

Proiectele de modernizare de la Câmpia Turzii au o valoare de peste 18 milioane de dolari. Se intenționează construirea a două depozite de muniții legate între ele printr-un drum de acces și o zonă de încărcare a muniției grele pe avioane.

Suplimentar, proiectul de modernizare de la Câmpia Turzii în cadrul ERI, mai include construirea a două hangare pentru avioane (6,1 mil. USD), a unui centrul operațional pentru escadrila de avioane (3,4 mil USD) și extinderea zonei unde sunt parcate avioanele, pentru operațiunile curente de pregătire de zbor (6 milioane USD), modernizări prevăzute în bugetul pentru 2017.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.