Stațiunea balneoclimaterică Turda, inundată. Locuitorii fac filmulețe cu străzile unde curg pâraiele

Stațiunea balneoclimaterică Turda,  inundată. Locuitorii fac filmulețe cu străzile unde curg pâraiele by mai 10, 2018 0 comments

Ploile din ultimele zile a declanșat din nou reacțiile turdenilor, postate pe rețelele de socializare. Supărați pe faptul că străzile din vecinătatea zonelor centrale arată groaznic, locuitorii au surprins momentul în care pâraiele au inundat căile de acces.

Răzvan Mărginean a filmat cum arată străzile George Enescu și Gheorghe Dima din Stațiunea Balneoclimaterică Turda.

Așa îi la noi la Turda, la țară când plouă, poate vede și Primaria cam cum stă treaba ”, scrie turdeanul pe Facebook, în timp ce oamenii fac ironii pe marginea situației: ”S-a mutat Arieșul”. Până la asfalt, locuitorii vor rigole pentru scurgerea apei de ploaie.

Marginean Razvan

Marginean Razvan was live.

Puțini știu că oficial străzile Gheorghe Dima și George Enescu se află într-o zonă specială a Turzii. Oficial cele două străzi sunt incluse în stațiunea balneo-climaterică Turda. De altfel, întreaga zonă Barbu Lăutaru face parte din stațiunea balneoclimaterică Turda, singura stațiune balneo din România cu cei mai mare densitate de persoane sărace pe km pătrat.

Până la asfalt, ocuitorii de pe străzile Enescu și Dima vor rigole pentru scurgerea apei de ploaie

Până la asfalt, ocuitorii de pe străzile Enescu și Dima vor rigole pentru scurgerea apei de ploaie

Pe străzile Dima și Enescu nu există nici asfalt dar nici măcar rigole de scurgere a apei de ploaie. Pietrișul și nisipul de pe stradă sunt spălate la vale. Când plouă, e ca la țară deși sunt străzi din imediata vecinătate a centrului Turzii.

Municipalitatea nu va asfalta prea repede străzile Dima și Enescu. Acestea figurează pe lista Companiei de Apă Arieș pentru extinderea rețelei de canalizare. Până în 2023, pe cele două străzi se va introduce canalizarea. Asfaltarea se va putea face doar după aceea. Adică prin anul 2025. . Scenariul cel mai pesimist e că străzile Dima și Enescu vor vedea asfalt peste un deceniu. Copii care merg acum la școlă în clasa I, de pe Gh Dima, vor vedea asfaltul când vor fi studenți la facultare ori se vor angaja.

Administrația locală anunță că face eforturi pentru a obține fonduri pentru asfaltarea orașului. Anul trecut au fost cheltuiți cu asfaltarea Turzii circa 5 milioane de lei, cea mai mare sumă din ultimii ani. Municipalitatea a anunțat că a modernizat 22 de străzi sau cel puțin bucăți din acestea.

Municipalitatea a anunțat că se mișcă în ritm alert pentru a asfalta străzi. Alert, în viziunea administrației locale înseamnă un proiect care se va întinde pe durata a 3 ani.

Consiliul Local a aprobat în februarie 108, la cererea primarului Cristian Matei, asfaltarea a 17 străzi, cu o lungime totală de 6,114 km. Proiectul de 14, 7 milioane lei urmează să se finalizeze în 36 de luni.

Cele 17 străzi sunt Amurgului, Bucegi, Bucovinei, Cucului, Frăsinet, Gh.Barițiu (de la Bucovinei spre Petrești), Hațegului (între Calea Victoriei – Lotus), Ioan Corvin, Luptători, Matei Basarab, Miron Costin, Panait Cerna, Ponorel, Racului, Toamnei, Valea Racoșei, Vasile Goldiș.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.