Stații de reciclare SigurEc inaugurate la Câmpia Turzii

Stații de reciclare SigurEc inaugurate la Câmpia Turzii by octombrie 22, 2018 0 comments

Compania Green Group, unul din cei mai mari jucători ai industriei de reciclare din Sud-Estul Europei și muncipalitatea din Câmpia Turzii au inagurat astăzi două stații de reciclare SigurEc. Stațiile dpermit reciclarea contra cost a principalelor deșeuri de tip industrial din gospodărie. Inaugurarea stațiilor SigurEc de la Câmpia Turzii vine după ce anterior Green Group a deschis în parcul industrial din oraș o fabrică de recilare a deșeurilor electrice și electronice. Inițial investiația a fost anunțată la valoarea de 3,5 milioane de euro și cu 80 de angajați. În prezent, fabria de la Câmpia Turzii are 50 de angajați și o capacitate de procesare de circa 25.000 de tone/an.

La inagurarea stațiilor SigurEc au participat Constantin Damov, președinte și co-fondator al Green Group și Dorin Lojigan, primarul Municipiului Câmpia Turzii. Primarul Dorin Lojigan a salutat investiția și a amintit că prezența la Câmpia Turzii a companiei Green Group face parte din eforturile municipalității de a re-industrializa orașul.

Constantin Damov a precizat la rândul său că stațiile de la Câmpia Turzii vor recicla fiecare circa 10 tone lunar și că estimările anuale sunt de 300 de tone de deșeuri reciclate selectiv.

Președintele Green Gropup a mai precizat că la Turda se vor inaugura suplimentar alte trei stații de reciclare. În decembrie 2017 Green Group a anunțat inaugurarea a cinci stații de sortarea deșeurile la Turda și solicita sprijinul administrației locale pentru amplasarea unei stații în proximitatea Salinei Turda, proiect care nu a mai fost finalizat.

La stațiile Sigurec City din Câmpia Turzii, amplasate atât pe strada Parcului, cât și pe strada Griviței, oamenii pot aduce majoritatea deșeurilor reciclabile pe care le generează acasă, după sortarea lor pe categorii: ambalaje de plastic, sticlă, doze de aluminiu, hârtie, carton, echipamente electronice și electrice, becuri și baterii. Totodată, ei primesc pe loc contravaloarea deșeurilor în bani, în funcție de tipul și cantitatea reciclabilelor sau vor putea să redirecționeze suma respectivă către o cauză socială. Recompensele pentru deșeuri se oferă numai pentru cantități ce depășesc 1 kilogram/fiecare tip de deșeu.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.