Senatorul Cordoș a solicitat bani pentru Cheile Turzii. Dâncu cere proiecte

Senatorul Cordoș a solicitat bani pentru Cheile Turzii. Dâncu cere proiecte

by octombrie 11, 2016 0 comments

Senatorul Alexandru Cordoș (PSD) a cerut Guvernului, la începutul lunii septembrie, să precizeze în ce măsură poate interveni financiar pentru modernizarea căilor de acces în Rezervația Cheile Turzii. Întrebarea parlamentarului clujean a fost adresată fostului coleg de partid, Vasile Dâncu, viceprim-ministru și ministrul al Dezvoltării Regionale. De la București, acesta le-a transmis celor din Consiliul Județean să se apuce să facă proiecte.

Răspunsul viceprim-ministrului Vasile Dâncu a fost acela că autoritățile locale pot face proiecte de finanțare atât pe liniile de finanțare din Programul Național de Dezvoltare Locală cât și prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020. Anexa 7 a POR 2014-2020 -Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea turismului dispune de un buget total de 118 milioane de euro. Axa prioritată 7 din POR 2014-2020 permite finanțarea investițiilor din turism care nu intră sub incidența ajutorului de stat.

Partea proastă pentru dezvoltarea Cheile Turzii e aceea că în cadrul Anexei 7 au proioritate finanțările pentru stațiunile turistice balneare. Investițiile propuse trebuie să facă parte dintr-o strategie de dezvoltare locală iar impactul economic rezultat în urma implementării trebuie clar demonstrat. Anexa 7 a POR 2014-2020 este de fapt una din liniile de finanțare la care va apela și Primăria Turda.

Proiectele pentru Anexa 7 pot fi depuse până în 2 decembrie la ora 12.00.

Programul Operațional Regional (POR) este un program de dezvoltare regională în România a cărui scop este dezvoltarea infrastructurii și a mediului de afaceri. Programul este finanțat  prin unul dintre fondurile structurale ale Uniunii Europene -Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Se acordă pentru regiunileUniunii Europene care au un PIB pe cap de locuitor sub 75% din media europeană.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.