Școlile pot câștiga premii de până la 256.000 de lei de la Consiliul Județean

Școlile pot câștiga premii de până la 256.000 de lei de la Consiliul Județean by august 23, 2016 0 comments

Consiliul Județean Cluj a anunțat că va organiza doar o singură acțiune adiacentă programului fructe în școli, în condițiile în care la nivelul județului sunt circ 50.000 de copii beneficiari ai programului.

Potrivit Hotărîrii de Guvern 558/2016 suma alocată județului Cluj pentru programul de achiție a merelor este de 1,9 milioane lei. Din această sumă 256.000 de lei pot fi alocați programelor adiacente. Hotărârea de Guvern obligă autoritățile județene să organizeze cel puțin o activitate complementară prin care să fie încurajat consumul de fructe și legume.

Având în vedere că numărul beneficiarilor este de 50.075 elevi, suma care ar reveni pentru un copil ar fi de circa 5 lei ceea ce ne determină să recurgem la implementarea unei singure măsuri adiacente”, se arată într-o adresă semnată de Alin Tișe, președintele Consiliului Județean. Unica acțiune va fi un concurs la care pot participa toate școlile din județ și care se va numi ”Mânânc zilnic fructe și legume proaspete. Cresc Sănătos- edița 2017. Școlile vor trebui să depună la Inspectoratul Școlar Județean un proiect cu toate activitățile efectuate pe tematica consumului de legume și fructe iar ulterior o comisie mixtă formată din inspectori școlari și reprezentanți ai Consiliului Județean vor juriza proiectele. Vor fi premiați atât elevii cât și școlile participante care vor primi materiale didactice.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.