Salina din Turda a fost adevărată vedetă a show-ului Eurovision

Salina din Turda a fost adevărată vedetă a show-ului Eurovision by februarie 12, 2018 0 comments

”Duminică, 11 februarie, la finalul unui show care a scris istorie în concursul Eurovision, juriul Selecţiei Naţionale a anunţat, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova, câştigătorii semifinalei de la Salina Turda: Claudia Andas, TIRI şi Feli merg mai departe şi vor concura, în ultimul act al competiţiei, pentru un bilet spre scena din Lisabona”, titrează Televiziunea Română într-un material publicat astăzi.

Pregătiţi să-şi facă treaba cât mai bine, cântăreţi, prezentatori şi întregul staff al show-ului Eurovision prezenţi în mina de sare din Turda au fost uimiţi de frumuseţea locului şi au simţit momentul mai profund datorită peisajului.

”Mă simt onorat să cânt în Salina Turda – nu mulţi artişti au această şansă”, a punctat TIRI, unul dintre câştigătorii semifinalei de la Turda.

”Scena, la fel ca şi acustica, a fost unică şi a furnizat o oportunitate unică pentru cei 12 semi-finalişti de a-şi etala vocile şi pentru a străluci. A fost, cu siguranţă, piesa de rezistenţă a României din 2018 (referitor la show-ul din Salina Turda n.n.), deşi temperatura din mina de sare a fost de doar 10 grade celsius”.

Romania: Three more acts advance to Selectia Nationala final

Tonight’s Semi-Final 4 of Romania’s Selectia Nationala took place 90 meters underground. Three acts soared to victory, though, and made it to the next stage of the contest. Claudia Andas, TIRI and your favourite Feli took it to the next level and the jury took notice. Let’s break it down!

În semifinala Eurovision România, realizată şi transmisă în direct de TVR din mina Rudolf, la o adâncime de 90 de metri – o premieră absolută în istoria concursului internaţional -, au concurat Feli („Bună De Iubit”), ZØLTAN („Dacă Dragostea E Oarbă”), TIRI („Deşert De Sentimente”), Paula Crişan („I Am Here”), Cristian Simionescu („Nirvana”), Alice Jeckel („Out Of The Dark”), Dan Manciulea („Rază De Soare”), Lion’s Roar („Rekindle The Flame”), Claudia Andas („The One”), Ioana Ciornea („Time After Time”), Bernice Chiţiul („Too Busy For My Heart”) şi Nicoleta Ţicală („Una Oportunidad”).

La spectacolul din Salina Turda, au fost prezente mai multe personalităţi, printre care Înalt Preasfinţitul Andrei Andreicuţ, Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Herman Berkovits, medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu şi  Serghei Anastasov, primarul oraşului Komrat.

Eurovision la Salina Turda în cifre

Artiştii au urcat pe scena amplasată în mina Rudolf, într-un decor natural grandios, care măsoară nu mai puţin de 42 metri înălţime, 50 de metri lăţime şi 80 metri lungime.

S-au instalat peste 20 de tone de echipamente în subteran, mai mult de 13 km de cabluri electrice, fibră optică, triax şi de comunicaţii au fost desfăşuraţi pe un traseu de aproximativ 500 de metri.

Timp de şapte zile, elementele de scenotehnică şi aparatura au fost coborâte în vatra minei de sare prin vechiul puţ de extracţie, sâmbătă urmând să aibă loc primele repetiţii.

Pentru realizarea show-ului în condiţiile speciale din Salina Turda, echipa Eurovision România a mizeazat pe un spectacol de lumini creat cu 70 de capete mobile inteligente şi 70 de proiectoare convenţionale, instalaţie de sunet cu boxe perimetrale şi 30 de m2 de ecrane LED.

Câştigători:

1. Claudia Andas – 56 points
2. TIRI – 43 points
2. Feli – 43 points
4. Nicoleta Ticala – 40 points
5. Lion’s Roar – 29 points
6. Ioana Ciornea – 24 points
7. Paula Crisan – 17 points
8. ZØLTAN – 12 points
9. Alice Jeckel – 12 points
10. Bernice Chitiul – 11 points
11. Dan Manciulea – 3 points
12. Cristian Simionescu – 0 points

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.