Radu Șerban expune la Muzeul de Artă din Cluj

Radu Șerban expune la Muzeul de Artă din Cluj by aprilie 13, 2018 0 comments

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN) organizează, în perioada 12 – 29 aprilie 2018, expoziţia personală intitulată Glissando cu lucrări semnate de artistul clujean Radu Şerban.
Expoziția Glissando a fost prezentă și la Tg Mureș și urmează să ajungă și la București.

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 18 aprilie 2018, de la ora 18:00, în Sălile Festive (etaj) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezenţa artistului şi  a curatorului expoziției, Mircea Oliv.

Radu Șerban ia apa și încearcă să-i vadă liniștea, capacitatea răbdătoare, stenicul și, de o bucată de vreme, atent fiind la felul în care comunică elementul acesta poetic material al apei cu energii dintre cele mai speciale, și-a adus aminte pictorul nostru că apa este elementul Sfântului Botez. Cred că asta vrea să ne sugereze, dincolo de aspectul strict fizic sau de chimia moleculelor, titlurile care au apărut în ultima perioadă, rodul muncii din ultimele luni: Vibrații. Apar în candoarea asta liniștită, feminină a apei elemente care țin de forțe suprafirești pe care el le pune, le lasă liniștite acolo, și doar irizările care se văd pe suprafața unor lucrări care sunt special colorate și nu sunt neapărat produsul aleatoriului încearcă să atragă atenția asupra lor. E un joc de static și dinamic, greu și ușor” – Oliv Mircea, curator.

Radu Şerban (născut în anul 1960) a absolvit, în anul 1987, Universitatea de Artă din Bucureşti, secţia pictură, la clasa maestrului Marius Cilievicila. În anul 2006 a obținut titlul de doctor în arte vizuale la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, instituţie la care este cadru didactic din anul 1990, în prezent fiind profesor universitar la Departamentul Design Textil.

Activitatea sa artistică s-a concretizat în expoziţii personale sau de grup găzduite de galerii sau muzee de artă importante din Bucureşti, Cluj-Napoca, Bistriţa, Sibiu, Zalău, Târgu Mureş, Dej, dar și din Italia, Statele Unite ale Americii sau Canada.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.