Propagandă pe bani publici. Primarul a plecat în Israel ca să apară la televizor în Cluj

Propagandă pe bani publici. Primarul a plecat în Israel ca să apară la televizor în Cluj by noiembrie 7, 2018 0 comments

Luni 5 noiembrie, Cristian Matei, primarul municipiului Turda, familia Apahidean, tatăl – administrator public și fiica, Diana Apahidean, ce prestază servicii de consiliere de imagine pentru primar, plus Simona Baciu, directorul Salinei Turda s-au îmbarcat la orele prânzului pe cursa aeriană Cluj Napoca-Tel Aviv.

S-au dus să se filmeze în Israel pentru ca să apară la televizor în Cluj.

”Ne aflăm pe meleagurile Sfinte ale Israelului, în cadrul proiectului extraordinar derulat de TVR Cluj, Caravana România Israel, în anul Centenarului Marii Uniri, a transmis public, primarul Cristian Matei. Proiectul lansat de TVR Cluj denumit ”Caravana România Israel” are și o finalitate mediatică imediată: emisiunea a fost difuzată acasă, de TVR Cluj.

Potrivit unor surse,  proiectul TVR Cluj s-a derulat din bani publici și bani privați, din sponsorizări. Printre sponsori s-a numărat și Salina Turda, care a contribuit cu 5000 de euro. TVR a încheiat un barter cu Blue Air. Au existat 27 de bilete dintre care 21 pentru echipa TVR și 7 pentru invitați. Pentru Cluj au existat 2 bilete de avion. Unul pentru Cristian Matei, altul pentru Andrei Marga.

Cristian Matei și Simona Baciu surprinși de camere la îmbarcarea spre Tel Aviv

Cristian Matei și Simona Baciu surprinși luni, de camerele foto la îmbarcarea spre Tel Aviv

Practic Cristian Matei și-a cumpărat biletul cu sponsorizarea de 5000 de euro a Salinei Turda. Pe lângă liderul de la Turda, TVR Cluj i-a mai invitat și pe președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, și de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea dar și reprezentanți ai comunității evreiești. Întâmplător sau nu, cei trei oameni politici ce s-au pozat împreună prin Tel-Aviv au în comun apartenența la PSD.

La excursia din Israel din ”anul Centenarului Marii Uniri” nu au fost invitați spre exemplu președintele Consiliului Județean Alba, județ unde e orașul de facto al Marii Uniri sau din Timișoara, oraș desemnat Capitala Europeana a Culturii (CEaC) 2021.

Faptul că primarul Turzii s-a dus în Israel după ce Salina -companie publică- a decartat 5000 de euro din bugetul propriu, nu  suprinde. Anterior, Salina Turda a mai fost folosită pentru a acoperi diversele deplasări ale liderilor politici de la Turda.

Nu se știe foarte clar însă din ce fonduri s-au acoperit cheltuielile pentru familia Apahidean. Dorin Apahidean are o dublă funcție, de președinte al Consiliului de Administrație al Salinei și cea de administrator public.  

Nelămurirea cea mai mare e însă în cazul Dianei Apahidean. Asigurând servicii de consultanță pentru Primăria Turda, Diana Apahidean nu are statutul de funcționar public astfel că nu poate beneficia de deconturi la deplasări în străinătate. A plătit Primăria Turda sau Salina Turda deplasarea familiei Apahidean în Israel? E o întrebare îndreptățită la care InfoAries.ro va solicita un răspuns în baza Legii 544/2001.

Invitații TVR -Cristian Matei, Gabriel Zetea și Radu Moldovan au în comun și apartenența la PSD.

Invitații TVR -Cristian Matei, Gabriel Zetea și Radu Moldovan au în comun și apartenența la PSD.

În cadrul emisiunii de astăzi am discutat despre importanța colaborării și a schimbului de experiență dintre administrațiile publice locale din România și cele din Israel” , a declarat public, Cristian Matei, primarului Municipiului Turda. Primarul nu a mai explicat foarte clar unde anume s-a mai difuzat emisiunea. Până acum știm cu certitudine că s-a dus în Israel ca să se filmeze , pentru a-l vedea turdenii din România, la TVR Cluj

În ceea ce privește colaborarile rămâne de văzut cum se vor finaliza acestea.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.