Profesor universitar, plagiat de administratorii Salinei Turda

Profesor universitar, plagiat de administratorii Salinei Turda

by februarie 26, 2015 0 comments

Spotlight

S-a dat startul IMO. Cele mai luminate minți ale matematicii școlare se întrec la Cluj

Participanții la Olimpiada Internațională de matematică, ce se desfășoară în

iulie 7, 2018

InfoAries.ro prezenta ieri faptul că Planul de Administrare al Salinei Turda, semnat de Consiliul de Administrație, include fraze asemănătoare cu Planul de management al Apa Prod Deva.
La o verificare mai atentă însă, documentul semnat de Consiliul de Administrație include fraze identice din lucrări de specialitate în domeniul turismului și cursuri ale unor instituții de învățământ superior. Plagiatul poatei ușor dovedit cu alte fragmente de text. În capitolul 7.1 Obiective pentru reducerea pierderilor la centrul SPA, se specifică „În contextul mondializării pieţei turistice şi a unui mediu de afaceri caracterizat printr-o concurenţă acerbă, în care centrul de gravitaţie al pieţei devine clientul şi mai puţin produsul, firmele trebuie să îşi schimbe modul de a gândi şi de a acţiona, pornind de la premisa că satisfacerea exigenţelor clienţilor reprezintă o condiţie necesară dar nu şi suficientă pentru a obţine performanţe pe piaţă. Astfel, am considerat important să abordez problema calităţii serviciilor turistice ca expresie a eficienţei serviciilor în relaţie cu exigenţele consumatorului, argumentând rolul vital al personalului prestator în furnizarea satisfacţiei clientului şi importanţa cunoaşterii exacte a aşteptărilor şi exigenţelor consumatorului, pentru a oferi servicii turistice la un nivel superior”. Fragmentul precum și fraze următoare sunt preluate aproape integral din lucrarea „Implicațiile economice și sociale ale calității serviciilor din turismul românesc”, semnată de către conf.univ Oana Rezeanu, prodecan al Facultății de Management Turistic și Comercial din cadrul Universității Dimitrie Cantemir București, lucrare care a fost publicată de către Editura Universitaria București.
În planul de administrare mai pot fi găsite găsite fraze copiate din cursurile de controlul gestiunii ale Academiei Comerciale, și Academiei de Studii Economice.
Directorul general al Salinei Turda, Simona Baciu a precizat că nu intenționează să retragă Planul de Administrare de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliul Local. „Vorbim de un Plan de administrare al unei întreprinderi publice, ce conține aspecte generale care sunt asemănătoare cu cele ale altor firme cu caracter public. Nu e vorba de o lucrare de diplomă sau științifică ca să fie vorba de un plagiat. Nu am făcut altceva decât să includem acolo obiective generale, dorite de către acționar, care este Consiliul local”, a declarat Simona Baciu.
Prodecanul Oana Rezeanu spune însă că situația nu este una normală. „Dacă e un document ce va fi făcut public pe site-ul Primăriei sau site-ul Salinei de la Turda, un document la care au acces mai muți oameni, este normal să fiu citată. Atunci când preiei fragmente de text dintr-o lucrare publicată de alții, normal este să citezi celelalte surse. Dacă eu mâine îmi reeditez cartea cineva poate să zică că am plagiat după un document al Salinei”, spune conf.univ. Oana Rezeanu.

Printre cei ce au votat plagiatul, un cadru universitar de la Dimitrie Cantemir

Ca ironia săă fie completă, pe marginea acestui subiect, printre consilierii locali ce au votat plagiatul s-a aflat și un coleg al conferențiarului universitar de la București. Este vorba de consilierul local Nicolae Roș, lector universitar al  Facultății de Drept din Clujm a Univ. D Cantemir. Nicolae Roș a precizat însă că a votat proiectul de hotarîre fără a ști despre copy-paste-ul făcut de administratorii Salinei. „Vă dați seama, nu poți citi toate cărțile, dacă însă s-au preuat fragmente din alte lucrări, atunci se impunea citarea sursei”

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.