Primarul le promite tinerilor biciclete gratuite pentru a vinde produse prin oraș

Primarul le promite tinerilor biciclete gratuite pentru a vinde produse prin oraș by ianuarie 12, 2018 0 comments

Primarul municipiului Turda a anunțat că municipalitatea lucrează la un proiect de sprijinire a antreprenorilor tineri. Proiectul inclus în Planul de Mobilitate Urbană prevede posibilitatea ca tinerii din Turda să primească gratuit biciclete pentru a asigura servicii comerciale sau de distribuție, prin oraș. Cristian Matei a explicat că proiectul de dotare cu biciclete e structurat pe două secțiuni, una de închiriere pentru turișit și o alta în care tineri antreprenori vor primi biciclete gratuit pentru a vinde diverse produse prin oraș.

Deja eu încep să aduc seturi de biciclete pe care le închiriem. Seturi de bicicilete cu coș prin care vrem să încurajăm tinerii antrepenori sau chiar și elevii să înceapă să vândă diverse produse prin oraș vara când se deplasează cu bicicletele, le pun la dispoziție gratuit (….)să facă distribuție, să-și facă niște fonduri”, a declarat primarul Cristian Matei în emisiunea ”Transilvania la zi” de la TVR Cluj.

Primarul a mai anunțat că a fost aprobat proiectul de mobilitate urbană. „În 3 ianuarie am ridicat pe SEAP intenția de achiziționare a autobuzelor electrice fiindcă ne-a fost aprobat proiectul de mobilitate. Deci am putut să scriem proiecte subsecvente și așteptăm acuma să se deruleze etapa de proiectare ca după aceea în 2-3 luni după proiectare să aducem și autobuzele”, a mai declarat primarul Turzii.

Proiectele redactate de primăriei, în baza Planului de Mobilitate Urbanp au valoarea de 86 milioane de euro și ar urma să fie derulate până în anul 2030. Primarul a mai anunțat că până în 2023 se dorește accesarea a 31 milioane euro. Potrivit primarului, în perioada următoare prin Planul de Mobilitate Urbană vor fi asfalatate toate arterele pe care circulă autobuzele în turda, pe o lungime de 11 kilometri.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.