Poliția Locală Turda: Vasile Mănăilă a fost provocat, nu poate fi membru al unui partid politic

Poliția Locală Turda: Vasile Mănăilă a fost provocat, nu poate fi membru al unui partid politic by noiembrie 21, 2018 0 comments

Politia Locală Turda a transmis un comunicat de presă în care face clarificări cu privire la incidentul reclamat de către USR Turda, în urmă cu o săptămână. Potrivit USR, Vasile Mănăilă, șeful serviciului siguranță și ordine publică l-ar fi amenințat telefonic pe Emil Turdean, președintele USR Turda.

Poliția Locală precizează că Vasile Mănăilă nu are calitatea de director adjunct ci cea de șef serviciu șiguranță și ordine publică. Deasemenea, în comunicatul de presă se mai precizează că potrivit legiii 155/2010, polițiștii locali nu pot fi membri ai unui partid politic.

În acest sens considerăm că domnul Vasile Mănăilă Dorel a fost provocat datorită neadevărurilor afirmate de dumneavoastr (comunicatul USR- nr), mai sus expuse iar în convorbirea telefonică invocată nu a avut calitatea de polițist local și nici în legătură cu atribuțiile de serviciu, motiv pentru care considerăm că nu au fost încălcate prevederile Codului de conduită”, se precizează în comunicatul Poliției Locale.

În urmă cu o săptămână USR Turda a transmis un comunicat de presă prin care Vasile Mănăilă a fost acuzat că l-a amenințat telefonic pe președintele USR Turda, într-o discuție auzită de alți șase martori. Motivul disputei l-a constituit faptul că Vasile Mănăilă a fost numit într-o postare pamflet a Asociației T9 drept un ”colonel de lux” care după angajare ar fi semnat o adeziune la PSD.  USR solicita demararea unei anchete disciplinare și postarea pe site-ul Poliției Local a Regulamentului de funcționare și a Codului de conduită. Poliția Locală a precizat deasemenea că cele două acte administrative sunt postate deja pe site-ul instituției.

În urmă cu circa o lună, Asociația T9 a demarat o serie de postări public pe rețeaua de socializare Facebook sub forma unor pamflete unde sesisează faptul că actuala administrație locală a angajat în posturi cheie foști polițiști ce cumulează pensia cu salariile.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.