PNL respinge ideea înscrierii psd-istului Cristian Matei în partid. Actualul primar PSD al Turzii nu este și nu va fi candidatul liberal pentru Primăria Turda

PNL respinge ideea înscrierii psd-istului Cristian Matei în partid.  Actualul primar PSD al Turzii nu este și nu va fi candidatul liberal pentru Primăria Turda

PNL respinge ideea înscrierii psd-istului Cristian Matei în partid. Actualul primar PSD al Turzii nu este și nu va fi candidatul liberal pentru Primăria Turda

by noiembrie 7, 2019 0 comments

Matei Cristian Octavian, actualul primar PSD al Turzii nu este și nu va fi candidatul pentru Primăria Turda din partea Organizației PNL Turda la viitoarele alegeri locale, transmit liberalii turdeni printr-un mesaj public pe pagina Facebook a organizației. 

Liberalii turdeni s-au opus cu începere din 2016 administrației PSD condusă de primarul Cristian Matei și au criticat public politizarea aparatului administrativ local. Numirea propriului ginere la conducerea Companiei de Apă Arieș SA, numirea prietenilor de familie la conducerea Salinei Turda sau efectuarea de cheltuieli nejustificate și ne-aprobate de Consiliul Local sunt câteva din acuzațiile pe care consilierii PNL le-au adus actualei administrații, în ultimii trei ani.

Liberalii au formulat în ultimii trei ani  plângeri penale împotriva administrației locale și au făcut adrese către Prefectul de Cluj, sesizând ilegalitatea unor acte și decizii ale administrației lui Cristian Matei.

Pentru a avea aceiași influență și putere (ca în PSD- nr) va trebui să vină cu tot alaiul de purtători de geantă, lăudători , rude, directori și directorași, membrii din consiliile de administrație, altfel spus, toți cei care formează actualmente gașca primarului, încercând să obțină controlul total și în noua organizație”,  se arată într-o scrisoare deschisă transmisă în această seară.

Ideea înscrierii primarului PSD-ist în Partidul Național Liberal este descrisă de organizația din Turda drept un asasinat la comandă pentru PNL Turda.

”Ar fi culmea să-i eliberăm din funcții pe PSD-istii incompetenți la București și să-i luăm de buni, în partid, în organizațiile din țară, la Turda”, confirmă surse din PNL Turda.

  În spațiul public au apărut zvonul că primarul PSD-ist Cristian Matei a negociat trecerea la PNL  cu președitele CJ Cluj,  Alin Tișe. Surse politice vorbesc despre faptul că negocierea nu ar avea la bază interesele Partidului Național Liberar ci interesele politice ale lui Tișe, preocupat să-și consolideze puterea în județ.

Mai jos, documentul integral transmis de PNL Turda

”Precizări ale Partidului Național Liberal, organizația municipală Turda, referitoare la zvonurile privind preluarea unor membri ai Partidului Social Democrat:

Afirmația „Matei Cristian Octavian va fi noul candidat PNL la primăria Turda la alegerile locale din mai 2020”, este o știre falsă.
Matei Cristian Octavian, actualul primar PSD al Turzii nu este și nu va fi candidatul pentru Primăria Turda din partea Organizației PNL Turda la viitoarele alegeri locale.

Se pare că totul a pornit de la lupta internă pentru președinția organizației județene PSD Cluj și a conflictului dintre actualul Primar al Turzii și noul reprezentant numit al organizației județene PSD Cluj. Pe fondul acestei lupte, a apărut zvonul arătat mai sus.
Doar un nepriceput în ale politicii locale poate crede aserțiunea că Matei Cristian Octavian va fi candidat al Partidului Național Liberal.
În primul rând, actualul primar este membru PSD iar un membru PSD nu poate reprezenta PNL în lupta electorală.
Pentru a putea candidat din partea PNL, va trebui să-și dea demisia din calitatea de membru PSD.
Odată cu această demisie va pierde calitatea de primar al municipiului, în locul lui urmând a conduce provizoriu actualul viceprimar.
Ca urmare a pierderii calității de primar nu va mai avea niciun fel de control nici asupra actualei coaliții pe care o conduce in Consiliul Local și nici asupra organizației locale PSD.Devenind traseist politic, nu va avea niciun fel de putere în noua sa organizație , PNL TURDA.
Pentru a avea aceiași influență și putere va trebui să vină cu tot alaiul de purtători de geantă, lăudători , rude, directori și directorași, membri din consiliile de administrație, altfel spus, cu toți cei care formează actualmente gașca primarului, încercând să obțină controlul total în noua organizație.
Practic actuala organizare de partid din PSD va trebui transferată cu arme și bagaje în PNL.
Prin această trecere s-ar distruge organizația locală PSD și s-ar decredibiliza total și iremediabil, înainte de alegerile locale, organizația locală PNL.
Rezultatul va fi unul singur: PSD = PNL = aceiași mizerie adică, victoria incontestabilă a altor actori politici de pe scena politica locala, pe toate fronturile, pierderea la scor a alegerilor locale și implicit trecerea în istorie a actualului primar al Turzii, în mod rușinos, după primul său mandat, cu eticheta de traseist politic, fripturist și distrugător de organizații.
Mai pe înțelesul alegătorilor , traseismul politic al lui Cristian Matei ar însemna pentru PSD Turda sinucidere iar pentru PNL Turda asasinat la comandă .
Acesta este motivul pentru care Cristian Octavian Matei nu va fi viitorul candidat pentru funcția de primar, din partea PNL Turda la alegerilor locale.
Actualul primar al municipiului este un membru cu vechi state de plată în PSD, este la putere după mulți ani, ani în care a stat de fiecare dată în umbra cuiva. Ajungând la bani, nu trebuie să dea socoteală nimănui și teoretic, are controlul absolut al aparatului local de stat.
Nu a pierdut încă războiul pentru controlul organizației județene PSD și tot teoretic, nu are niciun contracandidat viabil.
În aceste condiții, care ar fi motivul sinuciderii sale politice în direct și cu martori? Niciunul.
Există însă un motiv pentru rostogolirea acestui neadevăr, pentru că în politică nimic nu este întâmplător!
Există competitori politici care ar avea de câștigat în această variantă și și-ar înlătura fără niciun efort contracandidații.
De asemenea această incertitudine ar duce la demobilizarea electoratului PNL care ar putea ajunge la concluzia că lupta politică nu mai are rost, deoarece jocurile sunt făcute și votul nu are niciun rost.
PNL TURDA asigură pe toți votanții săi că aceste zvonuri nu sunt adevărate și se încearcă decredibilizarea PNL Turda, demobilizarea electoratului propriu, având în vedere că suntem singura formație politică de opoziție reală în consiliul local. Suntem câștigătorii alegerilor europarlamentare la nivel local, iar acum se prefigurează poziționarea pe primul loc în alegerile prezidențiale. Toate aceste lucruri deranjează motiv pentru care apar aceste zvonuri.
Pentru toate aceste motive politice a apărut zvonul că Matei Cristian Octavian va fi candidatul PNL pentru Primăria Turda la alegerile din mai 2020 încă din luna noiembrie 2019!

Organizația PNL Turda,”

 

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.