Peste 500 de părinţi îngrijoraţi au sunat serviciul gratuit de consultare medicală ALOPEDI

Peste 500 de părinţi îngrijoraţi au sunat serviciul gratuit de consultare medicală ALOPEDI by mai 2, 2018 0 comments

În intervalul 28 aprilie – 1 mai, peste 500 de părinți au apelat serviciul de telemedicină dedicat copiilor. Un procent semnificativ de aproximativ 75% dintre copiii nu au prezentat semne de alarmă, astfel încât părinții au putut beneficia de sfaturi telefonice pentru îngrijirea lor la domiciliu. În aceste cazuri, medicii au acordat sfaturi privind îngrijirea micuților pacienți și au comunicat semnele de alarmă la apariția cărora părinții trebuie să se deplaseze la medic.

În ceea ce privește simptomatologia semnalată în această perioadă, doar 15,6% dintre apelurile primite au fost datorate problemelor digestive, 18,8% au necesitat evaluare pentru probleme respiratorii, iar 20% au avut ca principal motiv de apelare febra.

În primele patru luni ale anului 2018, specialiștii ALOPEDI au evaluat un număr de circa 4.000 de copii. Aproximativ jumătate din numărul apelurilor provenind din zona metropolitană Cluj-Napoca. Serviciul a fost accesat și de părinți din alte zone ale țării, București, Brașov și Timiș fiind pe primele trei locuri în ceea ce privește numărul de apeluri primite dinafara județului Cluj.

ALOPEDI 0364-917 este serviciul de sfat medical telefonic de urgență, asigurat de către medici în specialitatea pediatrie sau medicină de urgență printr-o linie de gardă dedicată acestuia non-stop, 7 zile din 7, 24 de ore din 24. Acest serviciu de telemedicină dedicat copiilor are o experiență de mai mult de 4 ani, o adresabilitate în continuă creștere, evaluarea realizându-se prin întrebări care stabilesc gravitatea stării copilului, respectiv momentul în care micul pacient are nevoie de consult medical față în față.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.