Peste 4 mii de elevi au început examenele de BAC în judeţul Cluj

Peste 4 mii de elevi au început examenele de BAC în judeţul Cluj by februarie 12, 2018 0 comments

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 a început azi, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

”La examene s-au înscris 4.075 de elevi, promoția curentă și 407 elevi, din promoțiile anterioare, un total de 4482 de candidați. La nivelul judeţului Cluj sunt 62 de centre de examen constituite pentru evaluarea competențelor lingvistice și digitale ce vor avea loc în perioada 12-22 februarie 2018. Pentru Turda sunt organizate 6 centre, iar pe Câmpia Turzii sunt 2 centre de examen de bacalaureat constituite”, a transmis, pentru Infoarieş.ro, Amalia Gurzău, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie). În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Probele scrise vor începe în luna iunie. Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie 2018. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.