Peste 30 de kilometri alergaţi de 8 Martie – Interviu cu actorul Vali V. Popescu

Peste 30 de kilometri alergaţi de 8 Martie – Interviu cu actorul Vali V. Popescu by martie 6, 2018 0 comments

E un tribut pe care îl aduce pentru drumul pe care îl străbate zilnic. E un drum pe care mulţi în străbat în sens invers. Mulţi turdeni pleacă zilnic spre capitala de judeţ, spre servici şi se întorc acasa, în Turda. Actorul Vali V. Popescu face drumul de acasă, de la Cluj la Turda pentru a aduce zâmbete sau lacrimi pe feţele turdenilor, pentru a le stârni emoţii şi sentimente, pentru a face ce ştie el mai bine: să intre în pielea altora. Drumul acesta, dar şi pasiunea pentru sport, l-a determinat să încerce o activitate curajoasă, care deja i-a inspirat pe colegii săi. Poate va inspira şi comunitatea căreia i se adresează.

Actorul Teatrului Aureliu Manea Turda, Vali V. Popescu, va alearga pe 8 martie pentru teatru, dar și pentru doamne și domnișoare. Plecarea va fi, simbolic, din fața Teatrului Național Cluj-Napoca la ora 8.00, iar oprirea la Teatrul Aureliu Manea Turda. Pe drum va fi însoţit, pe bicicletă, de un prieten, iar actorii îl vor susţine în momentul în care va intra în oraş. Iată, în continuare, un interviu realizat cu actorul – maratonist, Vali V. Popescu:

1. De ce ai ales să faci acest lucru?
Vali: Acesta este un tribut pe care simt că trebuie să-l plătesc pentru că fac acest drum aproape zilnic. Prin acest lucru, am inspirat și pe regizorul teatrului Muriel Manea care a propus ca, o dată pe săptămână actorii teatrului să iasă la alergare. În primul rând alerg pentru mine, însă mi-am propus să alerg și pentru teatru pentru că îl iubesc. De asemenea, dacă tot este 8 martie alerg și pentru doamne, acesta este felul meu de a le spune “La mulți ani”. Va fi cea mai lungă distanță pe care o voi alerga, am mai făcut asemenea distanță, dar în mers pe traseul Bâlea Lac – Vârful Moldoveanu. Estimez că voi face acest traseu undeva între 3 – 3.5 ore. Vreau să menționez că nu voi fi singur pe traseu, ci va veni cu mine, pe bicicletă și Claudiu, un prieten foarte apropiat, alergător și el care mă va ajuta cu cele necesare, trusa medicală în caz de nevoie, apă, batoane energizante, încurajare continuă.

2. De ce 8 Martie? Un maraton fix de ziua femeii.
Vali: 8 martie pentru că este o zi cu simbol. Este foarte simplu să oferi un buchet de flori, o felicitare sau orice altă atenție de acest gen. Consider că este necesar ca din când în când să surprind femeia cu un gest aparte, cu un gest care să arate cât de mult înseamnă pentru mine.

3. Ce înseamnă alergatul pentru tine?
Vali: Înseamnă sănătate, diversitate, relaxare și, totodată reprezintă un mod prin care îmi descarc energiile negative pe care le acumulez pe parcursul zilei. Alergatul m-a ajutat să descopăr în mine părți de care habar nu aveam și care sunt atât de importante. Am încercat și alte sporturi, karate, culturism, înot. Înot fac chiar și în această perioadă în paralel, însă cred că mi se potrivește cel mai bine alergatul și vreau să ajung să fac alergare de anduranță în următorii ani.

4. Colegii te susțin?
Vali: Da, o parte din ei mă vor întâmpina la intrarea în oraș, și fiecare va alerga atât cât poate alături de mine până la teatru.

Cei care doresc să-l întâmpine, o pot face joi, 8 martie, în fața teatrului din Turda. Ora de sosire estimată este 11.00. De la intrarea în oraș pe întreg traseul, Vali, alături de colegii din teatru vor oferi flori doamnelor și domnișoarelor.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.