Ouăle din România sunt sănătoase, ouăle din Germania sunt contaminate

Ouăle din România sunt sănătoase, ouăle din Germania sunt contaminate august 11, 2017 0 comments

1.000 de kg de gălbenuș de ou lichid, produs contaminat cu Fipronil, provenit din Germania, au fost sechestrate în vestul țării. Direcțiile de sănătate publică din țară au realizat o campanie de verificări ale ouălor produse în România, în ceea ce privește contaminarea lor chimică.

Producătorii avicoli din România, asociați în Uniunea Crescătorilor de Păsări (UCPR), susțin că în fermele avicole din România nu se folosește Fipronil, insecticid cu spectru larg de acțiune, ca substanță antiparazitară, se arată într-un comunicat de presă al UCPR”Acest insecticid este interzis, prin legislația europeană, a se folosi la animale destinate consumului uman. Fermierii avicoli din România au obligația legală de a verifica nivelul reziduurilor chimice din produsele avicole, atât prin controale oficiale cât și prin autocontroale”, se arată în document.

Potrivit acestuia, în urma controalelor realizate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), prin laboratoarele de specialitate din subordine, nu s-a semnalat existența reziduurilor chimice în produse.

„Buletinele de analiză, ca urmare a controalelor oficiale și autocontroalelor, pentru pesticide (erbicide, insecticide, fungicide, antinematode, redonticide) eliberate de laboratoarele autorizate sunt conforme cu legislația națională și europeană. Menționăm că, fermele avicole din România sunt permanent supravegheate de ANSVSA, iar rezultatele sunt concretizate prin mii de buletine de analiză conforme, anual. Asigurăm opinia publică, că produsele avicole din fermele profesionale din România sunt sigure pentru consumul uman”, conform sursei citate.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.