Ordinul ”Meritul Sportiv” conferit de președintele țării unui sportiv clujean

by septembrie 28, 2016 0 comments

Judoka Alex Bologa din Cluj, complet nevăzător, a fost decorat de preşedintele tării, Klaus Iohannis. El este primul reprezentant al României la judo nevăzători la Jocurile Paralimpice care a câştigat medalia de bronz (categoria 60 de kilograme).

Astfel, pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc şi a imaginii României în lume, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a III-a, cu două barete, tânărului Florin-Alexandru Bologa, sportiv judo.

Alături de sportivul clujean au fost premiaţi şi ceilalţi sportivi romani care au obţinut medalii la Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia).

Alex Bologa, legitimat la Centrul Olimpic Naţional de la Cluj-Napoca şi pregătit de Gianina Andreica şi Tamaş Gergely, l-a învins în primul meci de coreanul Min-Ja Lee, iar în a doua luptă a trecut de algerianul Noura Mouloud, campion paralimpic al categoriei la JO de la Beijing şi medaliat cu bronz la JO de la Londra. În semifinale, sportivul din Cluj a fost învins de japonezul Hirose Makoto. Pentru medalia de bronz a luptat cu Henry Borges (Uruguay), pe care l-a învins după câteva zeci de secunde de luptă. Alex Bologa, în vârstă de 20 de ani, a participat în premieră la Jocurile Paralimpice. Acesta este total nevăzător de la vârsta de şase ani, iar în prezent este student la două facultăţi.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.