O posibilă explicație a masacrării copacilor din oraș. Tarifele de 102 lei pe metru liniar la crengi

O posibilă explicație a masacrării copacilor din oraș. Tarifele de 102 lei pe metru liniar la crengi by aprilie 9, 2019 0 comments

Val de reacții ale turdenilorpe rețelele de socializare după ce autoritățile locale au masacrat copacii din oraș. Turdenii sunt nemulțumiți că tăierile au distrus coroana copacilor. Lipsiți de coroană și ciuntiți,  copacii Turzii au luat forma unor paratrăznete. Administrația locală nu a explicat până acum de ce copacii din parcuri au fost tăiați în acest hal.

O explicație a excesului de zel ar putea fi dată de sumele plătite de Primărie pentru serviciile de toaletare a arborilor. Primăria plătește anual milioane de lei pentru spațiile verzi și întreținerea lor. Spre exemplu. în luna martie 2017, Primăria a cheltuit 152.669 lei cu spațile verzi, din care 70.409 lei au fost pentru servicii de ”doborât arbori, tăiat ramuri și încărcat în mijloace de transport”. În martie 2017 nu au tăiat chiar așa de mult precum în martie 2019. Prețul pentru serviciul de tăieri de arbori aprobat de Consiliul local, este de 102 lei/metru liniar. Este prețul de tăiat crengi la arborii cu peste 5 metri înălțime. În cazul arborilor de până la 5 metri, prețul este de 208 lei pe bucată. Dacă veți vedea un arbore de peste 5 metri fără crengi puteți fi siguri că fiecare ramură a acelui copac a fost taxat cu 102 lei, bani plătiți din bugetul local.

Anual, cheltuielile cu spațiile verzi au oscilat între 2,2 milioane și 2,82 milioane lei. În 2016 s-au cheltuit 2,82 milioane iar în 2017 nu s-au înregistrat mari diferențe și s-au cheltuit circa 2,5 milioane lei.

null

null

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.