Muniţie detonată de ISU Cluj

Muniţie detonată de ISU Cluj by mai 16, 2018 0 comments

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Avram Iancu” al judetului Cluj a executat cu succes distrugerea muniţiei rămasă neexplodată şi asanată de pe teritoriul judeţului Cluj în ultimele șase luni.

În cadrul acestei activități au fost distruse 22 de grenade de mână, 1521 muniții de infanterie, 58 muniții de artilerie și 30 de elemente de muniție.

Desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor de distrugere în poligon a fost asigurată prin sprijinul Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”. De asemenea, convoiul de transport al muniției către poligon a fost însoțit de către un echipaj al poliției rutiere din cadrul IPJ Cluj, iar paza perimetrului poligonului, în vederea restricționării accesului persoanelor neautorizate, a fost asigurată de către personalul al Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Alexandru Vaida Voievod” Cluj.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a transmis următoarele:

”Având în vedere că aceste muniții, rămase din timpul conflagrațiilor mondiale, reprezintă încă un pericol pentru cei care le găsesc, vă prezentăm câteva măsuri ce trebuiesc respectate pentru evitarea accidentelor în cazul descoperirii de muniţii neexplodate:
anunțați, prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, descoperirea muniţiilor rămase neexplodate și nu mişcați muniţia descoperită;
nu încercați să dezmembrați elementele de muniție sau să le predați în vederea valorificării deşeurilor metalice;
nu folosiți muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
nu loviți, taiați sau demontați elementele de muniţie neexplodată;
nu aprindeți focul în apropierea elementelor de muniţie descoperite”

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.