Municipalitatea anunță montarea de pubele subterane

Municipalitatea anunță montarea de pubele subterane

Municipalitatea anunță montarea de pubele subterane

by octombrie 1, 2016 0 comments

Vineri, 30 septembrie, începând cu ora 09.00, a avut loc evenimentul ,,Gândesc Verde – Gândesc Curat”, o amplă acțiune ce a vizat ecologizarea mai multor zone din municipiu: zona Băilor Sărate, malul râului Arieș și parcurile din oraș: Tineretului, Teilor, Avram Iancu, Turda Nouă. La acțiunea de ecologizare au participat elevi, cadre didactice, părinți, reprezentanți ai companiilor și organizațiilor partenere, voluntari și cetățeni cu simț civic care s-au alăturat acestei inițiative din dorința de a avea un oraș mai curat și mai frumos.

Activitatea principală a evenimentului s-a desfășurat în Parcul Central al Municipiului Turda unde copiii din gradinițe și școli primare au organizat o expoziție de desene cu tematică de mediu și au expus cutii pentru colectare selectivă realizate chiar de ei. În parc cei mici au învățat pașii corecți de colectare a deșeurilor, instruiți de voluntarii de la Rorec Romania, au participat alături de reprezentanții Asociației Crucea Roșie Romania Filiala Cluj la demonstrațiile interactive de prim ajutor iar de la Milvus Grup au aflat informații despre importanța păstrării unui mediu curat cât și despre flora si fauna din zona noastră protejată Sit Natura 2000. Distracția a fost punctul forte al acestei activități iar copiii s-au bucurat de mişcare în aer liber, reprezentații sportive, concerte, concursuri și jocuri si parada costumelor reciclabile, costume confectionate de elevii participanți la eveniment. Personaje de poveste au interacționat cu grupurile de copii pe ritm de dans iar un magician i-a surprins cu jonglerii și momente de magie.

Mulțumesc tuturor participanților la acțiunea de ecologizare ,,Gândesc Verde – Gândesc Curat”! Turdenii au demonstrat că avem o comunitate unită, cu oameni frumoși și dornici să participe astfel de acțiuni, că au atitudine civică și că împreună putem transforma Turda într-un oraș frumos, curat, european, așa cum ne dorim cu toții, învățându-i pe copiii și tinerii noștri să iubească și să îngrijească acest oraș în aceeași măsură! Turda a demonstrat că se poate! Acest eveniment pilot a fost primul dintr-o serie de evenimente ce vor fi organizate periodic, o acțiune semnal în care un număr mare de participați au demonstrat că se pot ecologiza zone întinse într-un timp foarte scurt.

Cu această ocazie și cu multă bucurie doresc să informez cetățenii că prima baterie de pubele subterane pentru colectare selectivă se va instala la Turda până la sfârșitul lunii octombrie la intersecția dintre strada Lianelor și strada Lotus. După amplasarea acesteia vom organiza o dezbatere publică pentru a afla părerea populației, iar dacă cetățenii se declară de acord vom realiza un program investițional, în Turda fiind nevoie, după o inventariere destul de sumară în acest moment, de circa 92 de astfel de baterii”, a precizat primarul Cristian Matei.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.