”Liberalizarea” lui Lojigan blochează accesul medicilor tineri la șefia Spitalului Municipal

”Liberalizarea” lui Lojigan blochează accesul medicilor tineri la șefia Spitalului Municipal by septembrie 20, 2017 0 comments

”Câți medici cu 10 ani de experiență în funcții de manageri cunoașteți?”, e întrebarea pe care vă rog să v-o puneți la începutul acestui articol. Răspunsul o să vă permită să înțelegeți cum administrația locală din Câmpia Turzii ține la ușă o întreagă categorie profesională pregătită să lucreze și ca administratori în sănătate.

 Într-o ședință de o oră, primarul Dorin Lojigan și Consiliul Local Câmpia Turzii și-au băgat picioarele în întreaga reformă din sănătate privitoare la managementul performant al spitalelor.

Competențele în management sanitar, șansa medicilor tineri de a concura, transparența evaluării, toate acestea nu mai contează. Au fost sacrificate în întregime, proabil doar pentru a satisface interesele de partid.

Primarul din Câmpia Turzii dar și consilierii locali ai PNL sunt pe cale să arunce administrația orașului cu un deceniu în urmă. Cei care vor avea de pierdut vor fi atât locuitorii municipiului dar, pe temern lung,  și politicienii.

Motivul cel mai plauzibil al deciziilor administrative de la Câmpia Turzii este o presupusă liniște pe care Lojigan și-o dorește în cazul numirii directorului de la Spitalul Municipal. Cât mai discret și cât mai pe fugă, înseamnă pentru Dorin Lojigan o presiune cât mai mică din partea PSD. 

În 2016, ministrul Vlad Voiculescu semna Ordinul nr. 1520/2016 privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică din spitalele publice din rețeaua proprie a Ministerului Sănătății. Noul regulament-cadru prevedea trei lucruri importante: o serie de condiții cumulative pentru participarea la concursurile pentru funcția de director de spital, o vechime de cel puțin 2 ani în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată și o etapa de susţinere publică şi de evaluare a proiectului de management.

Pe scurt, ordinul ministrului stabilea criterii clare de competență, relaxa accesul tinerilor în posturile de conducere și propunea principii transparente de evaluare. Pentru flexibilitate, ordinul prevedea posibilitatea ca aceste criterii să fie modificate sau completate de autoritățile locale.

În 2017, administrația locală a primarului Dorin Lojigan crede de cuviință că normele ministeriale sunt prea rigide, așa că le simplifică. Consilierii PNL sunt și ei de acord și votează în ședința Consiliului Local un regulament complet diferit față de rcomandările ministeriale.

Dacă ordinul de ministru prevedea că pot fi directori de spital absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic, Lojigan crede că e destul să fi terminat o facultate. Artele Plastice, spre exemplu.

Ordinul Ministrului Sănătății crede că directorii de spitale ar trebui să fie absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar ori sunt absolvenţi ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ, într-o instituţie acreditată. Dorin Lojigan crede că e destul să ai dovada unui curs de management pentru cadrele de conducere.

Primarul din Câmpia Turzii și echipa lui continuă seria inovațiilor administrative.

Ordinul de ministru zice că pot participa la concurs persoane care au cel puţin 2 ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, Lojigan crede că e nevoie de 10 ani în activități de management și conducere, la societati private/institutii publice, societati cu capital majoritar de stat sau societati subordonate autoritatii administratiei publice locale.

Cu această prevedere, primarul și liberalii din Câmpia Turzii limitează indirect accesul medicilor tineri la concurs.
Ordinul ministrului sănătății 1520 din 2016 era gândit și pentru a permite accesul medicilor tineri în posturi de conducere. Motivul pentru care OMS prevedea vechimea minimă de 2 ani era acela de a permite accesul medicilor tineri în astfel de posturi. După 6 ani de medicină, 5 ani de rezidențiat și cei doi de vechime, un medic la 31-32 de ani ar putea concura lejer pentru un post de director. Ar putea avea și expertiza necesară.

Lojigan nu crede însă acest lucru. Primarul vrea neapărat 10 ani de experiență în funcții de conducere.

În urma ”liberalizării” lui Lojigan putem concluziona că pentru postul de director al Spitalului Municipal de la Câmpia Turzii poate concura un profesor de muzică ce a fost la viața lui 10 ani director de școală, dar nu poate concura un medic care termină rezidențiatul și are studii de management sanitar.

Dacă ar fi doar aceste aspecte am putea zice că Dorin Lojigan și liberalii din Câmpia Turzii vor un super-competent la șefia spitalului din localitate.

Primarul și echipa lui aruncă însă bomba în final.

Normele ministerului recomandă o evaluare publică a planului de management. Loijigan crede că un interviu în spatele ușilor închise e mai potrivit.

Regulamentul de organizare a concursului de director la spital a fost votat în ședința Consiliului Local din 17 august.

Într-o ședință de o oră, primarul Dorin Lojigan și Consiliul Local Câmpia Turzii și-au băgat picioarele în întreaga reformă din sănătate privitoare la managementul performant al spitalelor.

Competențele în management sanitar, șansa medicilor tineri de a concura ( câți medici știți cu 10 ani de experiență managerială?) , transparența evaluării, toate acestea nu mai contează. Au fost sacrificate în întregime proabil doar pentru a satisface interesele de partid.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.