La Turda se inaugureaza primul lot de autostradă din 2018

La Turda se inaugureaza primul lot de autostradă din 2018 ianuarie 3, 2018 0 comments

Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, deschide traficului primul lot de autostradă din 2018, potrivit revistei Capital.

În câteva zile, oficialii CNAIR urmează să anunţe deschiderea traficului autostrăzii  Sebeş-Turda,  Lot 3. O echipă de specialişti, din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere se va deplasa la Cluj, împreună cu angajaţii DRDP  Cluj vor inspecta stadiul celor 12,44 km de autostradă. „La recepţia de anul trecut au fost constatate următoarele probleme: nerespectarea proiectului propus şi asumat chiar de antreprenor, pentru construcţia căilor de rulare pe pod, zone cu exces de bitum, iluminatul pe poduri era realizat cu lămpi pe sodiu şi nu cu led, situaţie care duce la creşterea facturii energiei electrice şi implicit a cheltuielilor de operare. Din cei 12,4 km, aproximativ 10 km, între nod Unirea şi nod Aiud vor fi circulabili. După ce va fi recepţionat şi lotul 4 Sebeş-Turda, se va circula cursiv pe 27 de km de autostradă, între nod Turda şi nod Aiud”, spun oficialii CNAIR.

Conform CNAIR, cei 12,4 km de autostradă sunt construiţi de asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte D’Acqua SpA, costurile lucrării fiind de circa 420 milioane lei, proiectul fiind finalizat în proporţie de 99.00%.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.