Județul Cluj are un nou prefect. Fostul prefect a aflat de demiterea sa din presă

Județul Cluj are un nou prefect. Fostul prefect a aflat de demiterea sa din presă by august 7, 2017 0 comments

Executivul a adoptat, în ședința de vineri, o hotărâre prin care prefectul Clujului Gheorghe Vuşcan a fost eliberat din funcţie. Ioan Aurel Cherecheş a fost investit astăzi ca nou prefect al județului.

gh vuscanGheorghe Vuşcan, fost vicepreşedinte al PSD Cluj şi consilier local în Primăria Cluj-Napoca, a fost numit în funcţia de prefect al judeţului Cluj în 2012 de către premierul de la acea dată Victor Ponta.

Gheorghe Vuşcan s-a născut în 1954 în comuna Călăţele, este căsătorit şi are doi copii. Vuşcan a absolvit în 1980 Facultatea de Mecanică Cluj-Napoca, iar în prezent este profesor universitar la Facultatea de Construcţii de Maşini, în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

În cadrul unei conferințe de presă, Vușcan a declarat că a aflat de la ziariști că a fost eliberat din funcție.

”Eu m-aş fi bucurat să mă cheme cineva să mă întrebe: „Haideţi domnule să vedem cum facem astfel încât să se producă această schimbare”. N-aveam niciun comentariu de făcut, decizia o ia structura partidului care te susţine.”, a declarat Gheorghe Vușcan.

Vușcan a fost cel mai vechi prefect în funcție, fiind susținut politic, din 2012, de guvernele Ponta, Cioloș și Grindeanu.

În privinţa activităţii politice şi administrative, Vuşcan a ocupat, între 1995-2000, funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei municipale a PD Cluj-Napoca, iar între 2000-2001 a fost preşedinte interimar al acestei organizaţii.

Din 2001 devine membru PSD, iar între 2002-2012 deţine funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei municipale PSD Cluj-Napoca. Între 2004-2012, Gheorghe Vuşcan a deţinut calitatea de consilier în cadrul Consiliului local Clujapocachereches

Ioan Aurel Cherecheş este de profesie inginer şi lector universitar la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.Cherecheş a candidat pe listele PSD pentru Consiliul Judeţean Cluj în 2016.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.