ISU cluj a primit drapelul de luptă prin decret prezidențial

ISU cluj a primit drapelul de luptă prin decret prezidențial by iulie 8, 2016 0 comments

Astăzi, la Cluj, au avut loc festivitățile ocazionate de ‘Înmânarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Avram Iancu al județului Cluj’ și ‘Aniversarea a 80 de atestare documentară a pompierilor militari din Cluj’, desfășurate în fața Teatrului Național.

„Acest eveniment reprezintă un moment de maximă importanță pentru unitatea noastră, Drapelul de Luptă, conferit prin decret prezidențial, fiind un simbol al onoarei, gloriei și vitejiei militare, cu atât mai mult, pentru că acesta este oferit cu ocazia aniversării a 80 de ani de atestare documentară a pompierilor militari din Cluj. Unitatea a fost prima de acest fel din regiunea Ardealului și, pe lângă atribuțiile de luptă și pază contra incendiilor la nivel local, a avut un rol primordial în extinderea, înființarea și coordonarea a noilor subunități de pompieri militari din toată regiunea Ardealului”, se arată într-o informare a ISU Cluj.

La festivități a fost prezent și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, care a subliniat importanța momentului.

„Pentru orice unitate militară, asemenea ceremonie este unică în istorie. Pentru ISU Cluj nu are o repetare, este o singură dată când primești drapelul de luptă. Este o onoare pentru orice unitate, este o recunoaștere pentru ce face unitatea respectivă și, bineînțeles, pentru pompieri, care sunt toată ziua în luptă, tot timpul în război, cu timpul, cu urgențele, cu situațiile, cu pericolel”.

Raed Arafat a mai afirmat cu aceatstă ocazie că IGSU a semnat și un contract în valoare de 25 de milioane de euro pentru dotarea cu echipamente pentru mobilitate în caz de inundații.

„Avem în pregătire un proiect destinat căutării și salvării urbane, la care licitațiile sunt aproape finalizate, în valoare de 35 de milioane de euro, din fonduri europene, și sperăm ca primele achiziții să fie semnate încă în acest an. Acesta are ca scop creșterea capacității IGSU de a reacționa la anumite tipuri de situații, prin crearea unei linii de dotare de bază, care va putea fi, ulterior, completată. Dotările includ generatoare electrice de foarte mare capacitate, care se pot folosi în cazul unor calamități, apoi camioane de mare capacitate pentru fiecare inspectorat, apoi macarale. Vom schimba conceptul de a cumpăra pentru fiecare echipament o mașină, și intrăm pe un nou concept, folosit în Germania, Franța sau Marea Britanie, de a avea mașini cu platformă cu braț, care ridică containere”, a explicat Raed Arafat.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.