Innovation Labs – o rampă de lansare pentru tinerii care vor să dezvolte noi tehnologii

Innovation Labs – o rampă de lansare pentru tinerii care vor să dezvolte noi tehnologii by februarie 12, 2018 0 comments

Acceleratorul Innovation Labs 2018 invită tinerii pasionaţi de tehnologie şi inovare digitală să îşi pună ideile în mişcare în Hackathoanele şi programele de mentorat organizate în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara. Înscrierile sunt deschise studenţilor şi tinerilor care îşi doresc să trăiască experienţa dezvoltării unui produs tech alături de mentori de top, antreprenori şi specialişti în ICT şi business. Programul, se va desfăşura între 3 martie şi 21 mai 2018.

Innovation Labs 2018 urmăreşte 7 direcţii de dezvoltare: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities şi Smart Mobility. Tinerii pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat şi o transformă treptat într-un prototip viabil şi persuasiv, cu aplicaţii în piaţă.

Acceleratorul Innovation Labs se află anul acesta la a 6-a ediţie. În cei 5 ani de activitate, 180 de echipe şi peste 1000 de participanţi au trăit experienţa de dezvoltare a propriului produs şi de mentorat în ecosistemul de startup-uri tech, în 5 oraşe din România.

”Lansarea unui startup în timpul facultăţii este o oportunitate ideală pentru tineri deoarece, la încheierea studiilor, vor avea din start mai multă experienţă decât cea dobândită în cadrul cursurilor. Pregătirea într un mediu susţinut, cât mai realist şi în interacţiune cu experţii din cadrul Innovation Labs, îi ajută pe participanţi să înveţe cum să navigheze în lumea startup urilor şi să cunoască bine terenul, înainte de a aplica la acceleratoare sau finanţări care implică riscuri şi costuri mult mai mari”, Roxana Rugină, Program Manager Innovation Labs Cluj

Modul de desfăşurare

Innovation Labs este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day şi Demo Day.
Hackathon-ul iniţial, de 24 de ore, este un eveniment incitant ce oferă tinerelor echipe şansa de a-şi contura mai clar ideile, de a le susţine în faţa juriului şi a publicului, de a obţine feedback de la mentori din ecosistemul inovării digitale şi de a-şi consolida echipa. Cele mai bune echipe vor continua să îşi dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din martie până în mai, prin întâlniri săptămânale cu specialişti de top din industria ICT şi din business. Împreună cu mentorii, tinerii îşi vor consolida şi îşi vor testa prototipul iniţial pentru a obţine un produs funcţional şi atractiv.

Echipele îşi prezintă prototipurile finale pe 21 mai la Demo Day, în faţa juriului, potenţialilor investitori, parteneri şi mass media. Demo Day aduce împreună oamenii ce creează, în startupuri proprii sau în companii de vârf, tehnologii captivate, deschizând conversaţii şi oportunităţi. Evenimentul final al Innovation Labs deschide un nou început pentru echipele participante, prin şansa de a câştiga atenţia unor finanţatori, parteneri şi noi utilizatori.

– 12 februarie – 1 martie 2018: Perioada de înscrieri pentru Hackathonul din Bucureşti;
– 3 – 4 martie 2018: Hackathonul din Bucureşti, în cadrul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti;
– 12 feb – 8 martie 2018: Perioada de înscrieri pentru Hackathoanele din Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara;
– 10- 11 martie 2018: Hackathoanele din Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara.

Înscrierea la Hackathon se poate face accesând www.innovationlabs.ro/register. Participaţii la programul Innovation Labs vor avea acces la tehnologii cutting-edge oferite de către partenerii programului: www.innovationlabs.ro/tech.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.