Firma unui fost secretar de stat revine cu o ofertă pentru Compania de Apă

Firma unui fost secretar de stat revine cu o ofertă pentru Compania de Apă

by aprilie 8, 2015 0 comments

Operatorul public de apă canal Compania de Apă Arieș a anunțat organizarea a noi licitații de lucrări și servicii pentru modernizarea serviciului de apă-canal și a capacității operaționale.
Printre noile intenții de achiziții și lucrări, se numără un proiect de circa 4 milioane de lei, privind reabilitarea clădirii sediului CAA, construirea unui nou corp cu două etaje pentru birouri și amenajarea unui alt spațiu operațional. Tot printre achizițiile nou anunțate se numără contractul „Achiziţie şi montare de contoare cu citire la distaţă” în valoare de circa 14 milioane de lei și contractul „Dotari suplimentare vehicule operationale”, în valoare de 415.000 lei.

Pentru acest din urmă contract s-a înscris, până acum,  firma Leader Eco, firma la care este acționar Nicolae Rotileanu, fost secretar de stat și ulterior consilier al primului ministru, Victor Ponta. Firma Leader Eco a mai câștigat o procedură de atribuire a unui contract de achiziție a unor auto-utilitare, în valoare de circa 689.000 de lei, în 13 februarie 2013,  în defavoarea unui alt participant la licitație, din București

În 3 septembrie 2014, Romair Consulting a semnat contractul pentru oferta declarată câștigătoare în cadrul proiectului ’Asistența tehnică pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentației de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Regiunea Turda – Câmpia Turzii în perioada 2014 – 2020’.
Romair Consultig și-a adjudecat licitația în dauna a 10 competitori, consorții sau asocieri de firme din Anglia, Israel, Grecia, Spania și România.
Proiectul este implementat de Compania de Apa Aries S.A. pe durata a 72 luni de la data atribuirii contractului. Valoarea totala a contractului este de 15,775,211.62 Lei fara T.V.A.
Presa județeană scria încă din primăvara anului 2014 despre faptul că Romair Consulting, firma controlată de omul de afaceri Gheorghe Boeru nu și-a îndeplinit în totalitate obligațiile către Consiliul Județean Cluj.
Firma Romair Consulting a fost angajată de către Ministerul Mediului să presteze servicii de consultanţă pentru Consiliul Judeţean Cluj în cadrul proiectului ecologic de modernizare a colectării dșeurilor, în valoare de aproape 43 milioane de euro, a instruit, tot din bani publici, şomerii din judeţul Prahova, iar în Bucureşti și Constanța a beneficiat, de-a lungul timpului, de mai multe contracte de consultanţă finanțate din bani publici.
Potrivit Monitorului de Cluj, contractul de asistență tehnică pentru proiectul Centrului de Deșeuri de la Cluj prevedea obligaţii şi servicii care nu au fost respectate de cei de la Romair.Potrivit unor oficiali județeni, banii pentru contractul în valoare de 403.680 de au fost încasați în proporție de 95%.
„Nu știam că Romair a câștigat și licitația de la Turda. În ceea ce privește contractul cu Consiliul Județean Cluj, au încasat cam 95% din sumă și nu și-au făcut integral treaba. Acum nimeni nu mai vorbește despre asta” spune consilierul județean Mihai Seplecan.
Romair Consulting Ltd a fost implicată pe servicii de consultanţă într-una din cele mai controversate licitaţii ale Primăriei Botoşani, pentru un parc de agrement de 7 milioane de euro.
Pe vremea guvernării Năstase, Romair Consulting Ltd a câştigat numeroase licitaţii pe bani publici. Spre exemplu, în 2005 firma lui Gheorghe Boeru a obtinut de la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) contracte de efectuare a studiilor de fezabilitate pentrure ecologizarea celor mai mari parcuri bucureştene. Pentru întocmirea acestor studii, firma lui Boeru a încasat atunci circa 1.000.000 de lei.
Prezent la Turda, în septembrie 2014, omul de afaceri Gheorghe Boeru preciza că firma de consultanță este una de succes cu peste 105 contracte pe fonduri europene, aprobate la Bruxelles.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.