Festivalul Internațional de Teatru: Astăzi, Ioan Isaiu în Amantul înșelat și un spectacol de improvizație

Festivalul Internațional de Teatru: Astăzi, Ioan Isaiu în Amantul înșelat și un spectacol de improvizație by septembrie 11, 2017 0 comments

Festivalul Internațional De Teatru vă oferă posibilitatea să urmăriți astăzi una din cele trei piese care se vor juca la Turda, spectacole care sunt gândite să vă aducă zâmbetul pe buze.

La Fabrica de Bere din Piața Romană 17 de la ora 19.30 se va pune în scenă Amantul înșelat, de Orlin Diakov. În piesă va jucă Ioan Isaiu, cunoscut de turdeni mai ales din telenovelele difuzate de postul Acasă TV. A jucat în Îngeri pierduți (2012), Iubire și Onoare (2011) – Dan Stuttman, Aniela (2009) – Dumitru „Mitică” Lăptaru și alături de Adela Popescu în comedia romantică Îngerașii.

Comedia „Amantul Inselat” este inspirata dintr-o intamplare reala, traită de directorul teatrului din Ruse, Bulgaria, care de altfel a si scris scenariul.

Sala Tour D`Art de pe strada Republicii nr.12 este deschisă astăzi de la ora 17.00 pentru spectacolul de improvizație Impro Patzan Show al actorilor de la Studio Act Oradea. Dacă la teatru fiecare piesă e irepetabilă, cu atât mai mult aceasta e valabil în cazul spectacolelor de improvizație care au un grad de dificultate artistică și mai mare, cel puțin la nivelul scenariului. ”Fiecare spectacol de improvizație este unic și irepetabil. Și bineînțeles, cel mai fain show e ăla de la care ai lipsit”, spun actorii orădeni care îi invită pe turdeni la un super show de improvizaţie la care râzi inteligent.

Scena Teatrului Aureliu Manea a fost rezervată luni de la ora 18.00 pentru un spectacol jucat în limba maghiară. Sweet Charity care spune povestea greșeilor din dragoste ale lui Charity Hope Valentine, o femeie care își dă întotdeauna inima și visele ei unui bărbat nepotrivit. Cea mai cunoscută producție a acestui scenariu a fost filmul muzical Sweet Charity: The Adventures of a Girl Who Wanted to Be Loved, din 1969 cu Shirley MacLaine în rolul principal.

Se juca foarte puțin teatru și am ținut ca asta să se schimbe”, spune primarul Cristian Matei

21584678_1652663648139701_1762665221_nFestivalul Internațional de Teatru Turda este o continuare a Festivalului Teatru pe Drumul Sării inițiat de municipalitate în 2011. Administrația locală a anunțat că va continua să susțină organizarea unui festival de teatru la Turda dar că acesta va avea o amploare mai mare. ”La Turda se juca foarte puțin teatru și am ținut ca asta să se schimbe”, declara Cristian Matei, primarul municipiului Turda la finalul săptămânii trecute. Primarul a apreciat că ultimele ediții ale festivalului de teatru de la Turda au fost sub așteptări. Edilul șef al orașului a precizat că prima ediție a festivalului internațional de teatru a fost pusă la punct în circa două luni de zile cu efortul susținut al unei echipe. ”În sfârșit am văzut că la teatrul din Turda se lucrează într-o echipă”, a mai precizat primarul.

Teatrul de Drumul Sării” a fost conceput ca un ”festival de teatru și arte” dar și FITT are la prima ediție acțiuni culturale complemetnare. Joi de la ora 16.00 este

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.