Elek Levente, ales președinte al USR Cluj. Cadre universitare și ong-iști în structurile de conducere

Elek Levente, ales președinte al USR Cluj. Cadre universitare și ong-iști în structurile de conducere by februarie 6, 2018 0 comments

 Filiala USR Cluj a organizat duminică, 4 februarie 2018, alegeri interne pentru stabilirea noii echipe de conducere, cu participarea membrilor filialelor locale ale USR din județ. În urma votului, Elek Levente a fost reales în funcția de președinte al filialei județene. Alături de acesta, pentru postul de președinte a mai candidat Cosmin Stoenoiu, se anunță într-un comunicat de presă a partidului.

Din structurile de conducere fac parte activiști în diverse organizații non-guvernamentale și cadre universitare. Turda este reprezentată în biroul județean de către președintele filialei locale, Alin Goron.

Din noile structuri de conducere lipsește Mihai Goțiu, senator USR. Elek Levente, reales președinte al USR Cluj va conduce filiala județeană USR până în vara anului 2019, după alegerile europarlamentare, împreună cu vicepreședinții Christian Schuster, Radu Boloveschi, Elena Muscă, Ovidiu Nistor, Bogdan Petruțiu și Radu Molnar. Acestora li se adaugă noii membri ai Biroului Județean : Alin Goron, Lavinia-Manuela Husar-Vastag, Lucian Pupeză, Claudiu Tamaș, Mihai Adrian Vădan, Laura Simona Varga

USR Cluj păstrează structura stufoasă pe care o întâlnim și la celelalte partide, cu un număr crescut de vicepreședinți și membri în biroul județean. Potrivit USR Cluj, structura mai largă a noului Birou Județean, rezultată în urma alegerilor de duminică, ”este necesară pentru a asigura reprezentativitatea tuturor membrilor, în condițiile extinderii în teritoriu a USR Cluj și în vederea pregătirilor pentru campaniile electorale din următorii ani.”

Tot duminică, 4 februarie, au avut loc alegeri și în cadrul filialei locale USR Cluj-Napoca, în urma cărora au fost aleși noi membri ai Biroului Local, pe locuri rămase vacante. Alexandra Oană și Lavinia-Manuela Husar-Vastag se alătură astfel echipei locale de conducere care are, de asemenea, un mandat de 16 luni.

În cadrul alegerilor interne de duminică, au fost aleși și membrii Comisiei Județene de Arbitraj (Dragoș Bărăitaru, Adriana Cristian, Marius Egry, Romana Harosa, Mihaela Nia), ai Comisiei Locale de Arbitraj (Dragoș Bărăitaru, Răzvan Moza, Daniel Pavăl), precum și noul Cenzor al Filialei Locale USR Cluj-Napoca (Daniel Giurcă).

ONG-iști și cadre universitare, printre liderii USR Cluj

Liderul USR Cuj, Elek Levente, lucrează în domeniul transporturilor rutiere și este membru fondator și presedinte al Asociației pentru Protecția Urbanistică a Clujului (APUC). Elek Levente Levente are 46 de ani, este căsătorit și are un fiu în vârstă de 22 ani, student anul IV la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj. În decursul timpului a ocupat diferite posturi în companii de transport atât cu capital de stat cât și cu capital privat. De 10 ani este managerul de transport al unei companii private de transport rutier de mărfuri cu activitate exclusivă pe teritoriul Uniunii Europene, care operezează în special pe piețele de transport din Germania, Franța și Benelux.

Christian Schuster este lector universitar doctor, în cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Studii Germane în cadrul Facultății de Studii Europene a UBB. Elena Muscă este expert în administrație publică și expert în elaborarea și evaluarea proiectelor finanțate prin fonduri structurale și de coeziune ale UE. Ovidiu Nistor a fost directorul pentru delegații al Biroului Internațional al Asociației Europene a Studenților în Drept , la Bruxelles.

În timpul facultății a fost delegat la Consiliul Drepturilor Omului (O.N.U.) la Geneva și la UNCITRAL (O.N.U.) la New York din partea ELSA International și a participat la mai multe conferințe internaționale și școli internaționale în domeniul dreptului civil și comercial.

Alin Goron, profesor de istorie la Colegiul Național Mihai Viteazu Turda, președinte al USR Turda a fost ales în biroul județean USR.

Conducerea politică a USR Cluj este formată în principal din activiști și voluntari ai diverselor ong-uri din Cluj care de-a lungul timpului aua vut o activitate susținută în sfera civilă, de la elaborarea de proiecte pentru Cluj la proteste antiguvernamentale.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.