Ecologizare la Borzești. Promovează România Curată – Începe din satul tău

Ecologizare la Borzești. Promovează România Curată – Începe din satul tău by martie 12, 2018 0 comments

Tineri voluntari ai Organizației Studenților pentru Turismul Românesc și Asociației Fiilor Satului Borzești vor desfășura sâmbătă, 17 martie o acțiune de ecologizare în satul Borzești (com Iara).

Amplasat într-un peisaj pitoresc montan, la o distanță de 50 km de Cluj-Napoca şi 20 km de Turda, Borzeștiul are o istorie bogată, fiind atestat încă din anul 1351. În anul 1922, istoricul sat Birchiș își schimbă numele în Borzești, în cinstea prof. Alexandru Borza-fondatorul Grădinii Botanice din Cluj Napoca, a carui familie a trăit pe aceste meleaguri.

Potrivit inițiatorilor acțiunii, Borzeștiul este o localitate interesantă deoarece în ultimii ani a devenit un sat de vacanță. Zona permite explorarea unor obiective turistice din proximitate, cu drumuri de acces spre Iara, Cheile Turzii, Buru sau Cheile Borzești, zonă turistică cu multe cascade, cu numeroase specii de plante şi animale.

Prin această acțiune de ecologizare se va face o promovare a locului în mediul online, pentru atragerea turiștilor în această zonă și informarea lor cu ce se poate vizită.

Locul de întâlnire va fi la intrare în satul Borzești, iar ora de începere va fi 10:30. Acest proiect este creat de Organizația Studenților pentru Turismul Românesc, e susținut de membrii TNL Turda și organizația WorldVision. S-au identificat locurile în care se va acționa pentru a debarasa satul de gunoaie menajere. Foarte important este și instruirea sătenilor/vizitatorilor pentru a nu mai arunca gunoaie peste tot. Acest lucru se va face prin amplasarea a 10 panouri informative în locurile unde se va face curățenie. Noi îi așteptăm pe toți cei legați sufletește de Borzești să vină alături de noi”, a declarat Florin Lung, inițiatorul acțiunii.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.