Din 15 noiembrie, număr de urgență pentru dezăpeziri

Din 15 noiembrie, număr de urgență pentru dezăpeziri

Din 15 noiembrie, număr de urgență pentru dezăpeziri

by octombrie 27, 2016 0 comments

Autoritățile locale au aprobat joi, 27 octombrie planul de intervenție pentru curățarea drumurilor pe timp de iarnă. În situații de urgență, începând cu data de 15 noiembrie, toți cetățenii vor putea apela numărul de telefon 0728287513 al SC.Domeniul Public SA., la care va exista permanență.
Primarul Cristian Matei a cerut serviciilor sociale să asigure un spațiu special destinat persoanelor fără adăpost și suplimentarea numărului de paturi de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal.

Comitetul Local Pentru Situații de Urgență s-a reunit în această dimineață la Primăria Municipiului Turda pentru a stabili toate măsurile care se impun în vederea pregătirilor pentru sezonul de iarnă.
Curățarea drumurilor din municipiu, în cazul căderilor de zăpadă sau formării de polei, se va efectua conform unui program, de către – Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (pe DN 15 sens giratoriu – ieșire Turda spre Câmpia Turzii pe o lungime de 2,5km) și de către SC Domeniul Public SA (pe străzile municipiului Turda, în funcție de priorități).
Primarul municipiului Turda, Cristian Octavian Matei a solicitat reprezentanților SC Domeniul Public SA să facă toate demersurile necesare în cazul în care se impune suplimentarea utilajelor de deszăpezire, prin subcontractarea unor firme.

Asociațiile de locatari și societățile comerciale au obligația de a participa la curățarea permanentă a zăpezii și a poleiului de pe trotuare, pentru asigurarea desfășurării normale a circulației pietonale.
În cazul producerii unor fenomene meteorologice periculoase cum ar fi scăderea temperaturilor și căderi abundente de zăpadă ,însoțite de intensificări ale vântului, la nivelul municipiului Turda au fost instituite mai multe spații de relocare, cazare și hrănire a persoanelor fără adăpost sau surprinse în trafic de fenomene meteorologice periculoase. În cazul persoanelor fără adăpost au fost stabilite două spații pentru cazarea și hrănirea acestora: Centrul de urgență pentru persoane fără adăpost, str. Avram Iancu nr.12 și Spitalul Municipal Turda. În cazul persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomene meteorologice periculoase, au fost stabilite patru spații pentru relocarea, cazarea și hrănirea acestora: Colegiul Tehnic dr. I. Rațiu, Colegiul Tehnic – str. Basarabiei nr.48, Liceul Teoretic Liviu Rebreanu și Colegiul Emil Negruțiu.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.