Criză acută de sânge în Cluj. Militarii și liberalii din Câmpia Turzii donează sânge

Criză acută de sânge în Cluj. Militarii și liberalii din Câmpia Turzii donează sânge by noiembrie 9, 2017 0 comments

 

Astăzi continuă la Câmpia Turzii acțiunea de donare de sânge, care a demarat ieri cu donarea  organizată de către militarii Bazei Aeriene 71 și separat de organizația de tineret PNL din Câmpia Turzii, cu sprijinul Centrului Regional de Transfuzie Cluj.

La începutul lunii septembrie, dr.Adriana Sime, directorului Centrului Regional de Transfuzie anunța o scădere îngrijorătoare a numărului de donatori.

Medicii fac apel la persoanele fără boli cronice și clinic sănătoase, cu vârsta între 18 și 60 de ani, din Câmpia Turzii și împrejurimi să doneze sânge. Acțiunea de donare se desfășoară la Policlinica Câmpia Turzii.

Medicii din județul Cluj au constatat la începutul lunii septembrie că numărul donatorilor de sânge din județ a scăzut simțitor față de alți ani. Dr. Adriana Sime, directoarea Centrului Regional de Transfuzie Cluj preciza că recolatarea unor cantități mai mici de sânge creză dificultăți medicilor care tratează afecțiunile oncologice. ”Nu e nevoie să se întâmple vreun accident, sunt operaţii, sunt tratamentele bolnavilor oncologici, care nu-şi pot începe tratamentele până când nu fac un tratament cu componente sanguine”, spune dr. Adriana Sime.

Georgiana Sima, președinta TNL Câmpia Turzii a precizat că la donarea de sânge au participat 76 de persoane ce au donat 34,2 litri. ”Ne bucură în mod deosebit faptul că a fost cea mai pare participare de până acum la o astfel de acțiune față de anii anteriori, ceea ce înseamnă că noi, comunitatea din Câmpia Turzii, conștientizăm necesitatea actului de donare de sânge pentru cei aflați în suferință”, a declarat Georgiana Sime, care a mai precizat că acțiunea de donare a fost organizată și cu sprijinul administrației locale și a primarului Dorin Lojigan care a donat sânge, la rândul lui.

Donatorii sunt așteptați și la Cluj, pe strada Nicolae Bălcescu nr. 18, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină . Programul de donare de sânge este zilnic între orele 7,30 şi 13,00, iar donatorii primesc tichete de masă în valoare de 63 RON, o zi liberă în ziua donării şi reducere la transportul în comun pe toate liniile.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.