Cristian Matei acuzat că gestionează prost PSD Turda. ”A îndepărtat oameni, refuză să-și asume principiile social-democrate”, spune un vicepreședinte PSD

Cristian Matei acuzat că gestionează prost PSD Turda. ”A îndepărtat oameni, refuză să-și asume principiile social-democrate”, spune un vicepreședinte PSD by septembrie 6, 2018 0 comments

Cristel Frânc, vicepreședinte al PSD Turda a transmis ieri o scrisoare deschisă în care critică modul în care Cristian Matei, președintele PSD Turda conduce formațiunea social-democrată pe plan local. Vicepreședintele PSD Turda reia tonul critic, după ce în primăvara acestui an l-a numit pe primarul Turzii drept ”un pericol pentru democrație”.  

Cristian Matei este acuzat că a inclus în grupul de decizie din partid persoane private care urmăresc interese personale dar și că ”a deviat de la principile de partid ” . Potrivit semnatarului scrisorii, Cristian Matei refuză să-și asume principiile sociale-demcorate și de stânga. ”Este vorba despre faptul că, de la o vreme și mai ales decând acest președinte de partid PSD Turda a ajuns primarul Turzii, a evitat cu obstinație să-și asume identitatea sa de stânga, social democrată”, spune Cristel Frânc.

Acesta mai atrage atenția că PSD nu trebuie condus ca o corporație și că activitatea politică și cu oamenii nu trebuie confundată cu un plan de afaceri.

Refuz să primesc lecții de la oameni care cred că și-au cumpărat un partid, PSD, și îl conduc, direct sau prin interpuși, ca pe o corporație. PSD nu este proprietatea nimănui. PSD nu este o investiție și nici programul său politic nu se confundă cu un plan de afaceri. Iar primăria nu este un profit, care trebuie maximizat cu orice preț. Această viziune caricaturală ne-a făcut mai mult rău decât orice altceva în această perioadă preelectorală. Dacă vom continua pe drumul ăsta, eșecul nu este departe. Viața oamenilor nu se reduce doar la bani”, mai adagugă semnatarul scrisorii.

Cristian Matei a fost ales la șefia PSD Turda într-o conferință locală a partidului controversată după ce, la sugestia președintelui PSD de atunci, Remus Lăpușan, delegații l-au votat la vedere pe Cristian Matei și nu prin vot secret așa cum prevedea statutul partidului.

În urma alegerilor, Cristian Matei și-a consolidat poziția în PSD Turda și în condițiile în care în strcturile locale de conducere au fost aleși ginerele și nora acestuia, precum și parteneri de afaceri ai fiului său, astfel că puterea politică a social-democraților turdeni s-a amestecat, pe plan local, cu interesele de afaceri și cele de familie.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.