Cristian Matei a trecut la următorul nivel: vrea Parc cu Dinozauri lângă Lacul Tarzan

Cristian Matei a trecut la următorul nivel: vrea Parc cu Dinozauri lângă Lacul Tarzan by ianuarie 15, 2018 0 comments

Anunțul privind Dino Park a fost făcut de publicația locală Ziarul 21 care a citat declarația primarului în urma unui interviu în exclusivitate. Inițiativa unui parc cu dinozauri vine după alte inițiative anunțate în anul trecut: un aeroport/helioport la Turda, un aqua-park cu apă sărată sau trenulețe ce urcă din centru, spre Băile Sărate.

Pe lângă amenjarea lacului la norme europene, Cristian Matei și-a manifestat intenția de a construi un Dino Parc în zona pădurii din spatele lacului Tarzan, iar porțiunea de teren aflată deasupra pădurii va fi destinată construirii de pensiuni, scopul tuturor acestor schimbări fiind dezvoltarea turistică”, scrie publicația locală din Turda. Cei de la Ziarul 21 redau și declarația primarului:

În Băile Sărate vrem să punem în valoare Lacul Tarzan prin amenajare, modernizare completă, iar pădurea de deasupra lui prin amenajare a unui Dino Parc. Pădurea era în exploatarea Romsilva, am adus-o înapoi iar acum este în propriatea Turzii și întabulată pe Turda. Vom face niște puz-uri interesante pentru a debloca niște zone care până acum au fost moarte, zone de teren pentru a pune în valoare, de exemplu zona care coboară de la Stațiune spre Salină în fața intrării în Salină, tot acel deal vrem să-l amenajăm ca și loturi pentru pensiuni, pentru dezvoltarea turistică”, a declarat primarul.

Cristian Matei nu este la prima inițiativă controversată. Publicația Ziar de Cluj anunța în mai 2017 că primăria din Turda caută terenul potrivit pentru construirea unui aeroport în oraș. Între timp primarul a mai menționat un aqua park cu tobogane cu apă sărată, o premieră mondială în condițiile în care apa sărată e folosită doar în bazine și piscine peste tot în lume. Proiectanții contactați de primărie au mai propus un proiect cu trenulețe ce urcă din centru spre Băile Sărate. Un alt proiect e modernizarea zonei Materna, inclusiv cu stații de alimentare cu energie electrică pentru mașini.

Într-o emisiune la TVR Cluj, de acum o săptămână. primarul le promitea tinerilor, gratuit, biciclete cu coșuleț astfel încât aceștia să facă comerț și distribuție prin oraș.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.