Corina Crețu oferă Clujului o soluție pentru construirea Spitatului Regional

Corina Crețu oferă Clujului o soluție pentru construirea Spitatului Regional by ianuarie 15, 2019 0 comments

Programul Operațional Regional – P.O.R. 2014/2020 poate fi modificat în cursul perioadei de programare, la cererea autorităților naționale, a precizat Corina Crețu, comisarul european pentru politici regionale. Consiliul Județean Cluj poate solicita Guvernului României să declare Consiliul ca fiind eligibil în depunerea proiectului pentru construirea spitalului regional de urgență, adică beneficiar în locul Ministerului Sănătății, a precizat comisarul european într-o scrisoare de răspuns.

Președitele CJ Cluj, Alin Tișe a precizat că va cere î Consiliului Județean în orima ședință demararea procedurilor către autoritățile naționale

”Documentul va fi prezentat în ședință publică și va solicita modificarea P.O.R. 2014 – 2020 în sensul înlocuirii ministerului, ca aplicant eligibil, cu unitățile administrativ-teritoriale pe raza cărora s-a decis amplasarea spitalelor regionale. De asemenea, ținând cont de importanța proiectului, voi solicita și consiliilor județene din regiunea de Nord-Vest să sprijine demersul nostru”, a declarat președintele Consiliului Județean.

   Comisarul European Corina Crețu a lansat  în ultima jumătate a anului trecut o serie de critici la adresa Guvernului României cu privire la gradul de absorbție a fondurilor europene. Corina Crețu a criticat faptul că autoritățile române ar prefera parteneriatele private în defavoarea fondurilor europene dar și faptul că, spre exemplu, România are rata cea mai mică de absorbție în cazul unor programe europene. România ocupă ultimul loc din toate statele Uniunii Europene în accesarea programului destinat combaterii șomajului în randul tinerilor între 18 si 25 de ani, un program ce putea fi accesat până în vara trecută.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.